Kaune jau pasiruošta žiemai
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

„Įranga paruošta, darbuotojai pasiruošę – trūksta tik sniego“, – juokavo bendrovės „Kauno švara“ generalinis direktorius Dalius Tumynas.

Trečiadienį, gruodžio 21 d., savivaldybės įmonėje apsilankę miesto vadovai tikrino, kaip „Kauno švara“ yra pasiruošusi žiemos sezonui.

D. Tumyno teigimu, įmonė šaltajam metų laikui yra pasiruošusi gerai. Šįmet bendrovė papildomai investavo 600 tūkst. litų, už kuriuos buvo įsigyti penki nauji druskos-smėlio barstytuvai.

Taip pat bendrovės parkas buvo papildytas naujais sniego verstuvais.

„Aš tikiuosi, jog investicijos į naują techniką pasiteisins ir miestas bus pasiruošęs žiemos išdaigoms. Kol kas Miesto tvarkymo skyrius džiaugiasi, kad šiemet už sniego valymą dar nėra išleistas nė vienas litas. Pernai tuo pačiu metu už gatvių barstymą ir valymą jau buvo sumokėti 2 mln. litų“, – teigė miesto meras A. Kupčinskas.

Pasak D. Tumyno, vairuotojai ir pėstieji neturėtų piktintis kelininkais, jeigu vos pasnigus visos gatvės iš karto nėra nuvalomos. Pirmiausia pradedamos barstyti bei valyti pagrindinės Kauno gatvės.

Bendrovė „Kauno švara“ šiuo metu iš viso turi 10 druskos-smėlio barstytuvų, 12 sniego valytuvų, 23 traktorius. Kaip ir pernai, gatves planuojama barstyti įvairiais būdais: šlapia druska, druska su smėliu ir kt.

Kartu su A.Kupčinsku naujai įsigytos „Kauno švaros“ technikos pristatyme dalyvavo vicemeras Kęstutis Kriščiūnas, Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis ir kiti savivaldybės atstovai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: