(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Trečiadienį Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas susitiko su Danijos ambasadoriumi Lietuvoje Laurids Mikaelsen. Tai buvo atsisveikinimo vizitas, nes Danijos ambasadorius Laurids Mikaelsen baigia savo kadenciją ir taip pat – savo 23 metus trukusią diplomato karjerą.

„Visada džiaugiuosi galimybe aplankyti Kauną, nors šį kartą atvykau atsisveikinti. Grįžtu į Daniją, o ambasadoriaus darbą pratęs kitas diplomatas, kuris kitų metų pradžioje atvyks į Kauną susipažinti su miesto meru“, – sakė Danijos ambasadorius ir dėkojo A. Kupčinskui už ilgametį bendradarbiavimą.

Ambasadorius su meru trumpai padiskutavo apie pasaulinę klimato kaitą. Danijos ambasadorius pristatė pagrindinį pastarųjų metų Danijos užsienio politikos prioritetą – būtinybę visame pasaulyje mažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą. Efektyviausias būdas spręsti šią problemą – skatinti atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimą.

Pasak ambasadoriaus, Danija – viena iš aktyviausiai bekovojančių su klimato kaitos problemomis pasaulio šalių. „Kalbant apie klimato kaitą reikia atkreipti dėmesį, ar mes pakankamai efektyviai naudojame energiją. Jeigu pasaulio vandenynų lygis pakils nors truputį, padariniai bus juntami visame pasaulyje, taip pat – ir Danijoje. Danija – viena iš pasaulio šalių, daugiausia užsiimančių klimato kaitos problemomis“, – kalbėjo Danijos ambasadorius Laurids Mikaelsen.

Kauno miesto meras A. Kupčinskas dėkojo ambasadoriui už bendradarbiavimą. „Dėkoju už rūpestį ir dėmesį, kurį Kaunas pajuto ne tik iš jūsų, bet ir iš Danijos valstybės. Tikiuosi, kad ir ateityje mūsų ryšiai tik stiprės. Kaunas jau daug metų bendradarbiauja su Odense. Manau, kad netolimoje ateityje atsiras tiesioginiai skrydžiai tarp šių miestų, tai dar labiau mus suartintų“, – atsisveikindamas su kadenciją baigiančiu Danijos ambasadoriumi sakė meras A. Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: