Kitais metais pirmą kartą Kaune vyks tarptautinė Hanza šventė. Pirmadienį Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas bei jo pavaduotojas Rimantas Mikaitis susitiko su Kauno viešbučių savininkais aptarti šventės dalyvių apgyvendinimo klausimus.

Tarptautinė Hanza šventė vyks 2011 metų gegužės 19 – 22 dienomis, Kauno dienų metu. Kasmet kuris nors sąjungos miestas narys yra paskiriamas tarptautinių Hanza dienų centru ir į jį suvažiuoja tūkstančiai dalyvių iš miestų partnerių, kurie pristato savo miesto kultūros, ekonomikos ir socialines vertybes.

Kai kurių miestų delegacijos jau rezervuojasi viešbučių kambarius, tačiau daugiausia užsakymų viešbučiai sulauks nuo lapkričio mėnesio.

„Mes tikimės, kad visos delegacijos kambarius rezervuosis iš anksto, tačiau yra tikimybė, kad kai kurie rezervuosis juos paskutinę akimirką. Mūsų miestas šventės svečiams neturėtų būti brangus, todėl labai svarbu, kad viešbučiai būtų geranoriški ir nedidintų kainų“, – kalbėjo meras A. Kupčinskas.

Susitikime dalyvavęs Kauno valstybinės filharmonijos vadovas Justinas Krėpšta akcentavo, kad Tarptautinės Hanza dienos nėra paprastas renginys, jis labai svarbus savo menine prasme. „Į šventę mes siekiame pritraukti kuo daugiau kolektyvų, kad šventė būtų nuostabi visiems joje apsilankiusiems. Visi turime pasistengti, kad šventė būtų įsimintina“, – sakė J. Krėpšta.

VšĮ „Hanza Kaunas“ direktorius Darius Rumšas priminė viešbučių savininkams, kad šventės dalyviai, rezervuodami kambarius, juos užsako ne trims dienoms, per kurias vyksta renginiai, bet dažniausiai net penkioms dienoms. Per tas papildomas dienas delegacijos leis pinigus ne tik viešbučiuose, o tai miesto verslininkams atneš finansinės naudos.

Naujoji Hanza sąjunga buvo įkurta 1980 metais. Tai ekonomiškai ir politiškai aktyvių, siekiančių bendradarbiauti ir kadaise priklausiusių senajai Hanzos Lygai, miestų organizacija. Šiuo metu ji vienija 175 Europos miestus iš 15 šalių. Kaunas yra vienintelis Lietuvos miestas, priklausantis tarptautinei miestų sąjungai Naujoji Hanza.

Vilija Žukaitytė, Tarybos sekretoriato vyriausioji specialistė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: