(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apskrities skyriaus pareigūnai kartu su miesto apylinkės prokuratūra baigė tirti ikiteisminį tyrimą, kuriame Kauno bendrovėje „Arkesta“ pardavimo ir rinkodaros direktore dirbusi K. R. įtariama apgaule gavusi daugiau nei 40 tūkstančių litų motinystės (tėvystės) pašalpos. Kaltinimai sukčiavimu ir dokumentų klastojimų pareikšti ne tik moteriai, tačiau ir bendrovės „Arkesta“ direktoriui R. K. Pastarajam kaltinimai pareikšti ir dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo vadovaujamoje bendrovėje.

FNTT Kauno apskrities skyriaus pareigūnai tyrimo metu išaiškino, kad 2008 m. balandžio mėnesį bendrovės direktorius R. K. sudarė sutartį ir į darbą pardavimo ir rinkodaros direktorės pareigose įdarbino K. R. Moteriai mokamas darbo užmokestis sudarė 7 tūkstančius litų per mėnesį. Tuo tarpu bendrovės direktorius bei vyriausioji buhalterė už 4 valandų per mėnesį darbą gaudavo apie 40 litų darbo užmokestį. FNTT Kauno apskrities skyriaus pareigūnai duomenų apie K. R. atliktus konkrečius darbus bendrovėje negavo. Įtariama, kad R. K. ir R. K pasinaudojo tuo metu galiojusio įstatymo nuostatomis – tuo metu motinystės ir motinystės (tėvystės) pašalpos buvo apskaičiuojamos pagal paskutiniųjų trijų mėnesių užmokestį – ir siekė savo naudai apgaule įgyti svetimą turtą, t. y. Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto lėšas, kurios sudaro apie 140 000 litų. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad VSDFV Kauno skyrius, K. R. išmokėjęs motinystės (tėvystės) pašalpą, patyrė daugiau nei 40 tūkstančių litų žalą. Civilinis ieškovas „Sodra“ yra pareiškusi 42 tūkstančių litų ieškinį.

Bendrovės „Arkesta“ vadovui R. K. ir pardavimų ir rinkodaros direktorei K. R. inkriminavus nusikalstamas veikas pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Kaltinamiesiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: