Kauno miesto savivaldybei - dvi Auksinės krivūlės
(c) V.Ramono/KaunoZinios.lt nuotr.

Kauno meras Rimantas Mikaitis spalio 7 dieną iš Vilniaus parsivežė net dvi Auksines krivūles. Šiais apdovanojimais jau šeštus metus iš eilės pagerbtos labiausiai nusipelniusios Lietuvos savivaldybės.

LITEXPO parodų ir kongresų centre Lietuvos savivaldybių asociacijos organizuojamo renginio metu 13 ministerijų paskelbė savo laureatus – labiausiai tam tikroje srityje pasižymėjusią savivaldybę.

Susisiekimo ministerija nominavo Kauno savivaldybę už sparčiojo interneto propagavimą ir nemokamą diegimą viešojoje erdvėje.

Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad Kaunas yra vienas iš trijų pasaulio miestų, turinčių geriausią plačiajuostį ryšį ir Europoje yra akivaizdus lyderis. Pasaulyje Kaunas nusileidžia tik Japonų miestams Jakohamai ir Nagojai.

Kauno savivaldybei bendradarbiaujant su bendrove TEO, sudaryta galimybė Laisvės alėjoje nemokamai naudotis internetu „ZEBRA belaidis“. Nemokamo belaidžio interneto paslaugas TEO Kaune pradėjo teikti 2009 m. rugpjūtį. Nemokamai naudotis internetu galima nešiojamuoju arba delniniu kompiuteriu bei išmaniuoju telefonu.

Nuo pirmos dienos, kai TEO pradėjo tiekti šią paslaugą Laisvės alėjoje, nemokamomis interneto paslaugomis iš viso pasinaudojo maždaug 47 tūkst. „internautų“, vidutiniškai po 70 per dieną.

Sparčiojo interneto diegimu taip pat pasižymi „Mikrovisata”, kitos bendrovės.

Teisingumo ministerija atkreipė dėmesį ir į Kauno savivaldybės pastangas mažinant nuteistųjų socialinę atskirtį.

Kauno savivaldybė palaiko glaudžius ryšius su Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų vadovybe. Šiuo metu rengiama bendradarbiavimo sutartis, kurioje bus numatyta pagalba socialinės paramos, informacijos ir konsultacijų klausimais.

Kauno savivaldybės neformaliojo švietimo poskyrio vedėja Vilija Adaškevičienė padeda „Aitvaro“ vidurinei mokyklai apsirūpinti reikiamu inventoriumi. Šioje mokykloje mokosi Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus auklėtiniai.

Renginyje taip pat buvo įteikti Auksinės krivūlės riterio apdovanojimai asmenims, ypatingai nusipelniusiam Lietuvos savivaldai, jos plėtrai ir stiprinimui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: