(c) V. Ščiavinskio nuotr.

Tradiciniu koncertu Pasaulinei muzikos dienai, Kauno miesto simfoninis orkestras pradės naująjį koncertų sezoną. Spalio 1 d., penktadienį, 18 val. Kauno valstybinės filharmonijos salėje, orkestras pasirodys kartu su Kauno valstybiniu choru ir publikai puikiai pažįstamais ir pamėgtais solistais – Ona Kolobovaite, Liudu Mikalausku ir pirmą kartą su Kauno miesto simfoniniu orkestru grosiančiu pianistu Artūru Anusausku. Į naująjį sezoną kolektyvą lydės jo vyriausiasis dirigentas Modestas Pitrėnas.

Šventiniam koncertui, orkestras paregė sodrią ir iškilmingą programą, kurioje puikiai dera ir brandaus romantizmo muzikinės dramos, iškimingi, net pompastiški maršai ir džiazinės prigimties kūriniai. Koncerte skambės vienas ryškiausių vokalinių – simfoninių kūrinių čekų kompozitoriaus Antonino Dvoržako kūryboje „Te Deum“, anglų kompzitoriaus Edvardo Elgaro iškilmingasis „Pomp and circumstance“ maršas nr. 1. Išgirsime G. Geršvino „Žydrąją rapsodiją“, atliekamą kartu su džiazo fortepijono vituozu A. Anusausku. Greta šių iškilių kūrinių, klausytojai galės mėgaustis Vakarų kompozitorių operų ir orperečių arijomis bei duetais, atliekamais O. Kolobovaitės ir L. Mikalausko.

Šis koncertinis sezonas – turtingas dar negirdėtomis, premjerinėmis ir prasmingomis koncertinėmis programomis bei orkestro svečiais. Orkestras nekantriai laukia žymaus šveicarų dirigento Kasparo Zendherio ir jo žmonos, fleitistės Annos Oltean vizito, įvyksiančio spalio 15 d. Sezoną tes du koncertai Kaune ir Klaipėdoje su pianistu Kasparu Uinsku. Lapkričio mėnėsį Kauno miesto simfoninis orkestras pristatys vasarą išleistą reprezentacinę Kauno miesto plokštelę „Kaunas klasikoje“, koncertuose dalyvaus visas būrys žinomų muzikų – nuo Kauno valstybinio choro iki Merūno Vitulskio. Po ilgos pertraukos orkestrui diriguos maestro Donatas Katkus. Šįsyk solistas – saksofonistas Oskars Petrauskis. Gruodžio pradžioje Kaune lankysis ir su orkestru programą parengs svečiai iš Šveicarijos –Tarptautinių konkursų laureatai dirigentas Luca Bizozzero ir violončelininkas Zephryn Rey Bellet.

Kaip ir kiekvienais metais, orkestras dalyvaus tradiciniuose miesto renginiuose bei festivaliuose, kartu su Kauno miesto švietimo skyriumi rengs edukacines programas Kauno moksleivijai. Na, o 2010 metus, orkestras užbaigs net keturiais koncertais su britų pramoginės muzikos žvaigždėmis „Smokie“.

Julijus Grickevičius

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: