(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Penktadienį Kauno miesto savivaldybėje vykusios spaudos konferencijos metu Sėkmės koalicijos nariai teigė, kad juos nenustebino socialdemokratų sprendimas neberemti koalicijos, ir sakė esantys toliau pasiryžę dirbti miesto labui.

Tikimasi, kad socialdemokratų deleguoti mero pavaduotojas ir administracijos direktoriaus pavaduotojas pasitrauks iš pareigų, priešingu atveju jų atstatydinimo klausimas bus svarstomas miesto Taryboje.

„Valdančioji koalicija nesulaukė realios socialdemokratų paramos nei svarstant biudžetą, nei Kauno Žalgirio arenos klausimą, todėl galime konstatuoti, kad nieko ir nepraradom. Dar yra daug darbų, kuriuos reikia atlikti iki kadencijos pabaigos “, – sakė Tėvynės sąjungos ir Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Marijus Panceris.

Per pastarąsias savaites vyko du miesto Tarybos pasėdžiai, kurių vieną nutraukė destruktyvūs opozicijos veiksmai, kitame socialdemokratai pareiškė paliekantys Sėkmės koaliciją.

Socialdemokratų vangią paramą koalicijai priminė ir Sėmės koalicijoje dirbanti Liberalų sąjūdžio frakcija.

„Galima prisiminti Sėkmės koalicijos formavimosi pradžią. Tuomet socialdemokratai buvo kviečiami prisijungti, tačiau jie pasirinko rėmėjo statusą. Ši pozicija jiems leido būti lankstesniems, kada naudinga pakritikuoti, kada naudinga – pritarti. Koalicijos sutartis toliau galioja. Toliau turime dirbti kartu, kad būtų įgyvendinti svarbiausi miestui projektai“, – sakė Kauno mero pavaduotojas ir Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Rimantas Mikaitis.

R. Mikaitis sakė, kad turi ir priekaištų koalicijos partneriams dėl kai kurių sprendimų.

„Nepaisant to, kviečiame tarybos narius būti atsakingais prieš kauniečius, elgtis solidžiai ir konstruktyviai. Politinio cirko Lietuvoje ir taip pakanka“, – teigė R. Mikaitis.

Mero pavaduotojas jaunalietuvis Stanislovas Buškevičius taip pat patvirtino, kad trauktis iš koalicijos neketina. „Kiekviena politinė partija gali spręsti pati, kaip jai elgtis. Mes koalicijoje išliekame. Iki rinkimų liko labai nedaug laiko, todėl reikia užbaigti tuos darbus, kuriuos dar privalome padaryti“, – pažymėjo mero pavaduotojas S. Buškevičius.

Tėvynės sąjungos ir Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nario M. Pancerio teigimu, socialdemokratams atsisakius remti koaliciją, jie turi prisiimti atsakomybę už savo deleguotus atstovus. Socialdemokratai yra mero pavaduotojas Steponas Vaičikauskas ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

„Jei jie artimiausiu metu nepateiks atsistatydinimo pareiškimų, kreipsimės į merą, kad klausimas dėl jų atstatydinimo būtų svarstomas artimiausiame miesto tarybos posėdyje“,– kalbėjo M. Paneris.

M. Panceris pastebėjo, kad socialdemokratai išgyvena lyderių paieškos etapą. „Palinkėčiau socialdemokratams išsirinkti savo lyderį ir nepasiduoti kitų frakcijų įtakai“, – sakė M. Panceris.

Jis taip pat pažymėjo, kad bendra politinė kultūra miesto taryboje yra gana žema. „Iš opozicijos girdime vis daugiau įžeidžiančių pareiškimų“, – sakė Tėvynės sąjungos ir Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: