kaunas.lt archyvo nuotr.

Rotušės aikštėje įrengta čiuožykla jau pasiruošusi priimti žiemos pramogų išsiilgusius kauniečius ir miesto svečius. Beveik 300 kv. m. ploto čiuožykloje vienu metu telpa iki 70-80 žmonių.

Turintiems savo pačiūžas 45 minučių trukmės seansas čiuožykloje kainuos simbolinius 3 litus, kartu su pačiūžų nuoma viskas atsieis 5 litus. Globos įstaigų auklėtiniams ir socialiai remtinų šeimų vaikams darbo dienomis iki 15 val. čiuožinėjimas bus nemokamas (kartu dalyvaujant pedagogams).

„Čiuožykla po atviru dangumi išties gera iniciatyva. Visos miesto seniūnijos taip pat turėtų pagalvoti, kur yra galimybės įrengti daugiau čiuožyklų. Taip iš dalies būtų išspręsta vaikų užimtumo žiemą problema. Čiuožykla – tai ne tik pramoga, bet puiki priemonė sveikatinimuisi ir grūdinimuisi”, – teigė Kauno miesto vicemeras Vytautas Vasilenko.

Čiuožyklą planuota atidaryti dar gruodžio mėnesį, tačiau dėl neįprastai šiltos žiemos pradžios tai padaryti pavyko tik sausio viduryje. Čiuožyklos dugnas suręstas iš 30 centimetrų skersmens medinių lentų, ant kurių išklota speciali plėvelė. Čiuožykla Rotušės aikštėje veiks darbo dienomis nuo 12 iki 21 val. ir savaitgaliais nuo 10 val. iki 21 val.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: