(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės taryba vienbalsiai nusprendė pavesti administracijai 2012, 2013 bei 2014 metų biudžetuose VšĮ „Krepšinio perspektyvos” numatyti skirti po 7 milijonus litų. Pagal patvirtintą projektą 5 milijonus litų numatoma skirti VšĮ „Kauno „Žalgirio” rėmėjas”, po 1 milijoną būtų skiriama VšĮ „KK Kaunas” bei VšĮ „Sabonio krepšinio centras”.

„Žalgiris” yra Kauno vizitinė kortelė, labiausiai garsinanti miestą pasaulyje, todėl miesto parama šiam klubui yra labai svarbi”, – sakė meras A. Kupčinskas
Tarybos posėdyje dalyvavo Kauno „Žalgirio” prezidentas Arvydas Sabonis bei klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Klubo direktorius P. Motiejūnas padėkojo Kauno savivaldybei už ilgalaikę paramą bei priminė, kad skiriami pinigai bus itin svarbūs sprendžiant dėl ilgalaikės „A” tipo licencijos Eurolygoje 2012 metais bei turės tiesioginės įtakos naujosios Žalgirio arenos užimtumui – planuojama kviesti NBA komandas, svarstoma galimybė surengti Eurolygos finalinį ketvertą.

„Vaikų krepšinio mokykla turi veikti. Tai žemiausias krepšinio piramidės laiptelis, kuriuo žengia vaikai. Sėkmingai pabaigę mokyklą, jie įsilieja į „Žalgirio” dublerių komandą, „KK Kaunas”, o vėliau talentingiausieji patenka į pagrindinę Kauno „Žalgirio” sudėtį. O jau po to – rinktinė. Šie trys krepšinio subjektai, nors ir yra atskiros grandys, sudaro neatsiejamus vienas nuo kito krepšininkų ugdymo etapus. Manau, kad tai neįkainojama dovana ne tik Kaunui, bet ir visai Lietuvai”, – sakė geriausiu visų laikų krepšininku tituluojamas Arvydas Sabonis

„Ši krepšinio piramidė duoda akivaizdžių vaisių – 2010 m. pasaulio krepšinio čempionate bonzą iškovojusios Lietuvos vyrų rinktinės sudėtyje buvo net penki Kauno „Žalgirio” žaidėjai. Didžioji dalis šios piramidės auklėtinių buvo ir Europos jaunių, bei jaunučių čempionatuose, kur buvo pasiektos prizinės vietos. Skirdami paramą auginame jaunąją Lietuvos krepšinio kartą, kuri, drįsčiau sakyti, yra geriausias Lietuvos atspindys pasaulyje”, – sakė meras A. Kupčinskas.

Kauno miesto savivaldybė VšĮ „Krepšinio perspektyvos” 2008-2009 metų veiklos ir lėšų panaudojimo programai įgyvendinti bei 2007-2008 m. veiklos ir lėšų panaudojimo programos įsiskolinimams padengti skyrė 8,638 mln. Lt, 2009-2010 m. – 5 mln. Lt, o 2010-2011 metams 2011 m. Savivaldybės biudžeto projekte numatė 5,425 mln. Lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: