(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba pritarė trijų ugdymo įstaigų pavadinimų pakeitimui.

Nuo šiol Kauno Antano Smetonos vidurinės mokyklos pavadinimas bus Kauno Antano Smetonos gimnazija, Kauno Aleksandro Stulginskio vidurinė mokykla – Kauno Aleksandro Stulginskio katalikiška vidurinė mokykla, o Kauno Jono ir Petro Vileišių vidurinė mokykla – Kauno Jono ir Petro Vileišių katalikiška vidurinė mokykla.

Keičiantis mokyklos pavadinimui reikalinga pakeisti ir patvirtinti pakeistus nuostatus. Taryba taip pat patvirtino šių mokyklų pakeistus nuostatus, kuriems pritarė mokyklų tarybos.

Kai kurie tarybos nariai domėjosi, ar mokyklos pavadinimo pakeitimas turės įtakos pačios mokyklos veikimo principus, statusui.

„Kiekviena mokykla ieško savo nišos, kuri būtų artimiausia tos mokyklos bendruomenei. Ugdymo įstaigos nuolat bendradarbiauja su universitetais, bažnyčiomis, tai paskatina jas kurti naujas mokyklų tradicijas, paremtas religiniu ugdymu“, – sakė Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas.

Tarybos narė Ona Nijolė Rudgalvienė akcentavo, jog ugdymo, paremto vertybiniu pagrindu, niekada nebus per daug, ypač jeigu to labai pageidauja ir pati mokyklos bendruomenė.

Išsakytai nuomonei pritarė ir Irena Gerčienė. „Labai dažnai kalbame, kad turime daugiau atsižvelgti į bendruomenės išsakomus pageidavimus, todėl manau, kad turime įsiklausyti į jų pageidavimus ir pritarti norui, kad mokykla taptų katalikiška“, – kalbėjo Tarybos narė.

Mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius pateikė ir apklausos, atliktos Kauno Aleksandro Stulginskio vidurinėje mokykloje, duomenis. Net 98 proc. vaikų tėvelių pageidavo, kad mokykla būtų katalikiška.

Atsižvelgus į mokyklų bendruomenių ir vadovų pageidavimus, Tarybos nariai pritarė sprendimo projektams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: