© V. Ramono / KaunoŽinios.lt nuotr.

Siekiant skatintini keleivius įsigyti vienkartinius elektroninius bilietus ir spartinti viešojo transporto greitį nuo kovo 1 d. Kaune didės viešojo transporto vienkartinių bilietų, įsigyjamų pas vairuotoją, kainos.

Autobuse ar troleibuse parduodamo vienkartinio popierinio bilieto kaina didės nuo 2 Lt iki 2,4 Lt, vienkartinio elektroninio bilieto, suteikiančio teisę persėsti į kitą autobusą ar troleibusą, tarifas didės nuo 1,8 iki 2 Lt. Taip pat yra panaikinama terminuotiems elektroniniams bilietams taikoma lengvata važiuoti naktiniais maršrutais ir nuo 2,5 iki 3 Lt padidinamas naudojimosi maršrutiniais taksi įkainis.

„Šis bilietų kainų padidėjimas nepalies tų, kurie viešuoju transportu naudojasi nuolat, nes terminuotų bilietų tarifas nesikeičia. Kyla transporto priemonėje įsigyjamo bilieto kaina, nes tuo siekiama mažiau trukdyti vairuotoją ir visų kitų keleivių laiką”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Dėl pas vairuotojus vienkartinius bilietus perkančių keleivių mažėja transporto priemonių greitis, kyla avarinės situacijos, nuolatiniai konfliktai su keleiviais, viešasis transportas atsilieka nuo grafiko. Bendrovės „Kauno autobusai” vairuotojų profsąjunga kreipėsi į įmonės vadovybę ir Kauno miesto savivaldybę prašydama nežymiai padidinti iš vairuotojų perkamų vienkartinių bilietų kainą ir taip spręsti minėtas problemas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: