© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos automobilių kelių direkcija Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) prašo leisti nutraukti milijoninės vertės 2011-2017 metų saugaus eismo programos viešinimo ir informavimo konkursą. Neoficialiomis BNS žiniomis, konkursą norima nutraukti dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamų tyrimų.

“Kol kas konkursas nenutrauktas, bet pateiktas prašymas (VPT – BNS) nutraukti konkursą, kol kas dar nei kainos neatplėštos konkurso”, – BNS sakė direkcijos Viešųjų pirkimų skyriaus ekonomistė Irma Švabauskienė. Pasak jos, prašymas VPT pateiktas šią savaitę.

Ji teigė negalinti atskleisti priežasčių, dėl kurių nuspręsta nutraukti konkursą : “Dėl nenumatytų tiesiog priežasčių, detaliau neįvardijama”.

I.Švabauskienė teigė, kad tai nesusiję su pernai SST Kelių direkcijoje atliktomis kratomis.

Centriniame viešųjų pirkimų portale skelbiama, kad konkurse dalyvavo “VIP viešosios informacijos partnerių” ir “Via media” konsorciumas, “IC Baltic”, “Media House” ir “DDB Vilnius” konsorciumas bei BVRG ir “Not perfect” konsorciumas.

Konkurso sąlygose numatyta, kad laimėtojas turėtų sukurti ne mažiau nei 7 vaizdo klipus bei juos transliuoti bent 1,2 tūkst. kartų trijose televizijose, 17 garso klipų, skelbti informaciją internete, organizuoti renginius ir atlikti kitus viešinimo darbus.

Taip pat reikalaujama, kad vidutinės konkurso dalyvių metinės pajamos pastaruosius trejus metus siektų ne mažiau nei 4,5 mln. litų.

Į STT akiratį kartu su dviem – visuomenei skirtų renginių ir kompiuterinės programinės įrangos – Kelių direkcijos konkursais taip pat pateko Aplinkos ministerijos skelbti mažesnės vertės viešinimo žiniasklaidoje ir seminarų organizavimo konkursai, kuriuos, anot STT, sieja tie patys asmenys, kurie neteisėtu būdu siekė juos laimėti.

Pernai gruodį STT atliko kratas Automobilių kelių direkcijoje ir Aplinkos ministerijoje – teigta, kad jos atliktos, tiriant neskaidrius viešuosius pirkimus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: