(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kitais metais Lietuvoje vyksiantis Europos vyrų krepšinio čempionatas trečiadienį buvo pristatytas Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijai (LVRA).

„Iki šiol kiek kitaip suvokėme čempionato organizavimą, ypač dalykus, kurie susiję su viešbučiais. Todėl pačių organizatorių pristatymas buvo labai naudingas“, – sakė LVRA prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Didžiausią sporto renginį Lietuvos istorijoje pristatė 2011 metų Europos krepšinio čempionato organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas. Buvo pristatytas pirmenybių formatas, datos, čempionatą organizuojantys miestai, arenos ir apžvelgta viešbučių padėtis.

„Svarbiausia, kad čempionato naudą pajustų ir svečiai, ir juos priimantis Lietuvos verslas, – sakė M.Špokas. – Prie to mūsų bendradarbiavimas su LVRA gali ženkliai prisidėti“.

Europos vyrų krepšinio čempionatas kitais metais rugpjūčio 31—rugsėjo 18 dienomis vyks šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Alytuje. Pirmą kartą pirmenybėse dalyvaus 24 geriausios Senojo žemyno komandos.

Vyrų čempionatas – didžiausias ir svarbiausias krepšinio renginys Europoje. Kitąmet jo svarba yra ypač didelė, nes 24 komandos kovos ne tik dėl medalių, bet ir galimybės dalyvauti 2012 metų Londono olimpiadoje.

Prognozuojama, kad į Lietuvą atvyks apie 30 tūkstančių sirgalių iš viso pasaulio. Čempionato varžybos bus transliuojamos į daugiau nei 140 valstybių bei teritorijų, jas matys daugiau nei 180 milijonų televizijos žiūrovų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: