(c) if.ktu.lt archyvo nuotr.

Kauno technologijos universiteto Informatikos fakultetas kviečia visus moksleivius dalyvauti organizuojamuose konkursuose, kurie vyks virtualioje erdvėje nuo vasario pradžios iki gegužės mėnesio pabaigos. Konkurso „IT galvosūkiai“ nugalėtojas bus apdovanotas nešiojamuoju kompiuteriu msi U135DX. Kito konkurso – „Kaip atrodo Informikas?“ – laimėtojas gaus planšetę Wacom Bamboo Fun, kuri leis piešti ir rašyti kompiuterio ekrane.

Konkursas „IT galvosūkiai“

„Informacinių technologijų (IT) plėtra ir svarba nuolat auga, taigi moksleiviai jau mokyklos suole ima domėtis atsiveriančiomis virtualios erdvės galimybėmis,“ – teigė prodekanas doc. Jonas Čeponis.

„IT galvosūkiai“ pradėti organizuoti 2009 m. pabaigoje. Per daugiau nei metus surengti penki konkursai ir apdovanota penkiolika laimėtojų, pademonstravusių logišką mąstymą ir gebėjimą tinkamai panaudoti IT sprendžiant sudėtingus galvosūkius.

Susidomėjimas konkursais nuolat auga. „Labai džiaugiamės, kad galime moksleiviams pasiūlyti unikalią progą laimėti itin vertingą prizą – nešiojamą kompiuterį, – tikino prodekanas. – Šis konkursas leidžia ne tik įvertinti moksleivių žinias ir gebėjimus, bet ir daugiau sužinoti kaip kūrybingai pritaikyti ir panaudoti IT.“

Šį kartą galvosūkiai bus sprendžiami dviem etapais, kurie vyks vasario – kovo ir balandžio – gegužės mėnesiais. Kiekviename etape bus pateiktos penkios KTU Informatikos fakulteto ir jo draugų: Arzinai.lt, KaunoŽinios.lt, MikasBinkis.lt, „Microsoft“ ir MugIT.lt, sugalvotos užduotys.

Vasaros pradžioje bus paskelbtas ir iškilmingai apdovanotas pagrindinio prizo – nešiojamojo kompiuterio – laimėtojas. Visi dalyviai, kurie pademonstruos savo kūrybingumą spręsdami užduotis, taip pat galės džiaugtis vertingais prizais.

Konkursas „Kaip atrodo Informikas?“

Konkurso „Kaip atrodo Informikas?“ tikslas – supažindinti moksleivius su informacinių technologijų teikiamomis galimybėmis ir paskatinti prisidėti prie KTU Informatikos fakulteto simbolio kūrimo.

„Moksleiviai yra labai išradingi ir turi lakią fantaziją, todėl tikimės pagalbos iš jų kuriant Informiką, – išsakė savo lūkesčius doc. J. Čeponis. – Galbūt dauguma dalyvių planuos stoti į KTU Informatikos fakultetą, todėl galės iš anksto pajusti savo svarų indėlį ir prisidėti prie fakulteto, kuriame smagu studijuoti, kūrimo.“

Konkurse kviečiami dalyvauti 1-12 klasių moksleiviai. Organizatoriai tikisi iš mažiausiųjų sulaukti ant popierių pieštų piešinių, o iš vyresnių – modeliuotų kompiuteryje.

Nugalėtojai bus paskelbti birželio 1 d., apdovanoti – birželio 23 d. Pagrindinis konkurso prizas – planšetė Wacom Bamboo Fun, kuri leis piešti ir rašyti kompiuterio ekrane. Kitiems dalyviams bus įteikti KTU Informatikos fakulteto ir rėmėjų prizai.

Daugiau informacijos apie konkursų užduotis, sąlygas, datas, prizus KTU Informatikos fakulteto puslapyje http://if.ktu.lt/lt/moksleiviams/konkursas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: