Lapių moksleivės rašinys įvertintas kelione į Briuselį
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Lapių pagrindinės mokyklos aštuntos klasės moksleivė Augustė Zokaitė laimėjo pagrindinį prizą Lietuvos moksleivių rašinių konkurse „Mano teisės ir pareigos“ – kelionę į Briuselį, aplankant Europos Parlamentą.

Augustės rašinys „Ar reikia toleruoti netolerantiškus žmones?“ konkuravo su 165 vertinimui pateiktais darbais. Į ES sostinę A. Zokaitė važiuos kartu su lietuvių kalbos mokytoja Jolanta Kairyte.

Iškilminga konkurso laureatų apdovanojimo ceremonija surengta Seime, A. M. Brazausko salėje, kurioje Seimo vadovybė priima oficialias delegacijas.

„Nuoširdžiai dėkoju visiems moksleiviams, dalyvavusiems rašinių apie žmogaus teises konkurse. Džiaugiuosi, kad esate neabejingi pamatinėms žmonių bendrabūvio vertybėms – laisvei, atsakomybei, pagarbai – ir tikiu, kad jos bus tvirčiausias pagrindas Jums siekiant savo ateities tikslų“, – savo sveikinimo žodį konkurso dalyviams perdavė vienas iš konkurso „Mano teisės ir pareigos“ organizatorių europarlamentaras Leonidas Donskis.

Pasak konkurso vertinimo komisijos vadovo Liberalų sąjūdžio (šis sąjūdis yra antrasis konkurso organizatorius) Žmogaus teisių ir pilietinės visuomenės komiteto pirmininko Tomo Baranovo, išrinkti geriausius darbus buvo nelengva. „Kai kuriems pavyko parašyti ypač kūrybiškai, originaliai. Tikiuosi, kad konkurso dalyviai nesustos pusiaukelėje, toliau brandins savo vertybines nuostatas, dalysis laisvės, kūrybos ir atsakomybės dvasia, sielos šviesa su aplinkiniais“, – sakė T. Baranovas.

Skambant sostinės B. Dvariono muzikos mokyklos moksleivių atliekamai muzikai, sveikinimo žodį konkurso laureatams bei jų mokytojoms tarė Seimo narė Dalia Kuodytė, Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Iš 165 darbų komisija atrinko 13 finalininkų, kuriems ir buvo įteiktos organizatorių padėkos bei apdovanojimai. Ir tik pačioje iškilmių pabaigoje buvo paskelbta, kad pagrindinius konkurso prizus – L. Donskio kvietimus apsilankyti Europos Parlamente Briuselyje – komisija skyrė Kauno rajono moksleivei Augustei Zokaitei ir trims moksleivėms iš Šilalės bei Plungės rajonų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: