(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės taryba svarstė sprendimo projektą, kuriame buvo siūloma pakeisti užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse ir priešmokyklinėse grupėse mokėjimo tvarkos aprašą, patvirtintą Savivaldybės tarybos 2004 metais.

Siekiant taupyti biudžeto lėšas, buvo siūloma naikinti mokesčio lengvatą už vaikų maitinimą darželiuose daugiavaikėms ir studentų šeimoms, vienišoms mamoms ir tėčiams, tikrąją karinę tarnybą atliekantiems tėvams. Siūlymas buvo pateiktas tikintis per metus sutaupyti 780 tūkst. litų.

„Socialinės problemos yra jautrios ir tai mes visi suprantame, tačiau sprendimo projekte siūloma socialines lengvatas taikyti visiems vienodai pagal vieną kriterijų – gaunamas pajamas vienam šeimos nariui. Jei vidutinės pajamos vienam šeimos nariui neviršija 1,5 nustatytų valstybės remiamų pajamų dydžio per mėnesį, t.y. 525 litų, jiems už vaikų maitinimą bus taikoma lengvata“, – posėdžio metu argumentus išsakė tarybos narė Edita Gudišauskienė.

Pasak Švietimo skyriaus vedėjo Antano Bagdono, kuris ir pristatė minėtą sprendimo projektą, tokie siūlomi tvarkos pakeitimai padaryti įvertinus sunkią miesto bei ikimokyklinių ugdymo įstaigų finansinę situaciją ir pritarus Kauno ikimokyklinių įstaigų asociacijai.

Po ilgų ir karštų diskusijų klausimas buvo atidėtas. Šis sprendimo projektas prieštarauja 1995 metų Vyriausybės nutarimui, kurį rengiamasi artimiausiu metu pakeisti

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: