(c) fibaeurope.com/Castoria

Lietuvos rinktinei pavyko atsitiesti po nesėkmingo ketvirtfinalio susitikimo su makedonais. Mūsiškiai kovoje dėl 5-8 vietų 80:77 (19:20, 25:13, 19:24, 17:20) nugalėjo Slovėniją.

Ši pergalė lietuviams garantavo bilietą į Olimpinių žaidynių kvalifikacinį turnyrą.

Sėkmingiau rungtynes pradėjo slovėnai, kurie iš karto į priekį išsiveržė keturiais taškais. Rimanto Kaukėno, Dariaus Songailos ir Roberto Javtoko pastangomis lietuviai išliko šalia, tačiau į priekį išsiveržti nepavyko. Tuomet keturis taškus iš eilės pelnė Zoranas Dragičius ir Slovėnijos rinktinė buvo priekyje – 6:14.

Iki ketvirčio pabaigos lietuviams pavyko sumažinti skirtumą iki minimumo.

Martynas Pocius antrąjį kėlinį pradėjo dėjimu per nugarą ir pirmąkart išvedė Lietuvą į priekį. Mūsiškiai nesustojo ir po Manto Kalniečio dėjimo jau pirmavo 27:23. Tada darbo ėmėsi R.Javtokas, pelnęs penkis taškus, ir Lietuva laimėjo pirmąją rungtynių pusę 44:33.

Po ilgosios pertraukos sėkmingiau startavo Slovėnijos rinktinė, pelniusi keturis taškus iš eilės. Šeimininkams pavyko aplyginti žaidimą, tačiau įpusėjus kėliniui skirtumas buvo tik trys taškai. Vis dėlto taiklių baudos metimų ir taiklaus M.Kalniečio metimo paskutinę kėlinio sekundę dėka Lietuvos rinktinė buvo priekyje – 63:57.

Lemiamą kėlinį slovėnai pradėjo spurtu 7:0 ir išsiveržė į priekį. Nuo šio momento pirmavo tai viena, tai kita komanda, kol Mirza Begičiaus ir Jaka Lakovičius nepadidino varžovų pranašumo iki keturių. Po Kęstučio Kemzūros minutės pertraukėlęs Lietuva išlygino rezultatą.

Likus pusantros minutės dviem taikliais baudų metimais Š.Jasikevičius išvedė savo komandą į priekį bet Erazemas Lorbekas pataikė iš toli. Vėliau ekipos apsikeitė nesėkmingomis atakomis ir likus 19 sekundžių tritaškį pataikė M.Kalnietis. Lietuviai apsigynė ir įtvirtino pergalę – 80:77.

Šiose rungtynėse lietuviams pavyko išprovokuoti daugiau pražangų (24 prieš 18), atlikti rezultatyvių perdavimų (20 prieš 14) ir puikiai sužaisti lemtingomis minutėmis, kai taškus pelnė M.Kalnietis ir Š.Jasikevičius.

Aštuonis taškus pelnęs Jonas Valančiūnas sakė, jog tai buvo labai sunkus mačas: „Neturėjome daug laiko atsigauti. Miegojome labai prastai.“ Jis džiaugėsi, jog komanda rado stiprybės atsitiesti ir tikisi užbaigti turnyrą kuo geriau.

Tuo tarpu Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris K.Kemūra pritarė, jog buvo sudėtinga atgauti moralines jėgas.

„Šiandien varžovai pataikė rungtynių pabaigoje, tačiau atsakyti sugebėjome ir mes.“ – sakė strategas.

Dėl penktos vietos Lietuva rungtyniaus šeštadienį.

Lietuva: Mantas Kalnietis 17, Darius Songaila ir Šarūnas Jasikevičius po 12, Rimantas Kaukėnas 10, Robertas Javtokas 9, Jonas Valančiūnas 8, Martynas Pocius 6, Simas Jasaitis 4, Paulius Jankūnas 2.

Slovėnija: Erazemas Lorbekas ir Goranas Dragičius po 16, Mirza Begičius 11, Zoranas Dragičius 10

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: