(c) LFF archyvo nuotr.

Antrąją tarptautinio U-18 (1994 m. gimimo ir jaunesni žaidėjai) futbolo turnyro Minske dieną Lietuvos jaunimo rinktinė po apylygės kovos turėjo pripažinti Suomijos futbolininkų pranašumą.
Abi komandos pirmąją dieną A grupės rungtynes baigė taikiai – suomiai 1:1 sužaidė su belgais, lietuviai 1:1 su šeimininkais baltarusiais.  Rungtynių favoritais buvo laikomi Suomijos futbolininkai, kurie jaunimo rinktinių reitinge užima 27 vietą ir penkiolika pozicijų lenkė lietuvius.

Pirmajame kėlinyje vyko daug pozicinio žaidimo, daugiau kamuolį aikštės viduryje kontroliavo suomiai, tačiau abi komandos nesukūrė itin pavojingų progų.

Antrajame kėlinyje Suomijos ekipa išnaudojo vieną iš dviejų savo progų ir sužaidus apie 65 minutes išsiveržė į priekį. Lietuviai taip pat galėjo įmušti, tačiau nei Gratui Sirgėdui, nei Donatui Kazlauskui, kuris rungtynių pabaigoje išbėgo vienas prieš vieną, pasižymėti nepavyko.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Vingilys sakė, kad komandai pavyko atsikratyti to jaudulio, kuris trukdė pirmąją dieną, tačiau komandoms kiek atsiliepė nuovargis.

„Žaidėme užtikrinčiau nei vakar. Tiesa, jautėsi, kad vakar turėjome kitas rungtynes, abiejų komandų tempą numušė nuovargis. Vyko apylygis žaidimas, daug progų komandos nesukūrė. Galima sakyti, kad vyko žaidimas iki vienos klaidos. Gaila, bet padarėme apmaudžią klaidą gynyboje ir ji buvo lemtinga“, – vertino treneris.

Jis pažymėjo, kad pasireikšti ir įgyti tarptautinių rungtynių patirties galėjo įgyti visi aikštės žaidėjai – išskyrus puolėją Simoną Stankevičių, kuris dėl ligos išvyko namo. Taip pat pirmajame kėlinyje dėl traumos rungtynes teko anksčiau baigti Lukui Narbutui.

„Vieni pateisino lūkesčius, kitiems dar reikia padirbėti. Šiuo atžvilgiu rungtynės labai naudingos, nes žaidėjai galėjo parodyti savo galimybes. Malonu, kad komandoje atsiranda pasitikėjimas savo jėgomis, supratimas kad priešininkas yra įveikiamas“, – kalbėjo A.Vingilys.

Kitos grupės rungtynės tarp Baltarusijos ir Belgijos bus sužaistos šiandien vakare. Su belgais Lietuvos jaunieji futbolininkai trečiajame savo mače susitiks ketvirtadienį.

LFF informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: