(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Šiandien į kovą dėl 2010-2011 m. LKF DnB NORD taurės stos dar 4 klubai. Klaipėdos „Tekoda“ priims Klaipėdos „Naftą-Universitetą“ (19 val.; Klaipėdos KK ir rekreacijos centras, S. Dariaus ir S. Girėno g. 10), o „Gargždai“ — Tauragės „Vitlaimą“ (20 val.; VŠĮ „Sporto centras“, J. Janonio g. 9).

Per dviejų Klaipėdos klubų dvikovą aikštėje susitiks buvę komandos draugai. „Naftos-Universiteto“ naujokai Dainius Žvinklys ir Darius Stanišauskas dar praeitą sezoną buvo „Tekodos“ lyderiai. Anot RKL rungtyniaujančios „Tekodos“ vadovo Rimanto Katelyno, šiemet klubas itin daug tikisi iš ekipoje likusių Lino Markaičio, Tomo Šaulio ir Donato Straigio. Per šios dienos rungtynes komandai dėl traumų negalės padėti Paulius Barkus (praeitą sezoną žaidė Palangos „Naglyje-Adakryje“), Mažvydas Liutkus ir Paulius Žeimys, tačiau „Tekoda“ yra nusiteikusi mesti rimtą iššūkį NKL senbuviams.

„Nafta-Universitetas“ po praeito sezono prarado abu lyderius Evaldą Lengviną ir Remigijų Kasparavičių, tačiau rado jiems pamainą ir tikisi vėl kovoti dėl aukštų vietų NKL. Klaipėdos klubą, be minėtų buvusių „Tekodos“ žaidėjų, vasarą taip pat papildė Deividas Anužis, Tadas Maželis ir Haroldas Venskus.

Debiutui RKL besirengiantiems „Gargždams“ mačas su „Vitlaima“ bus pirmasis klubo istorijoje. Mariaus Prekevičiaus iniciatyva sukurtame klube komandą subūrė dar neseniai pats profesionaliai sportavęs „Gargždų“ vyriausiasis treneris Mindaugas Bugys.

„Teigiamas rezultatas man būtų pergalė. Jei nesiseks, norėsiu, kad žaidėjai kovotų. Man svarbiausia, kad jie stengtųsi ir siektų pergalės. Žaisime su patyrusia komanda, kurios dalis krepšininkų praeitą sezoną žaidė NKL. Mūsų komanda jauna, susibūrusi tik šį rudenį. Salėje kartu dirbame dar tik 2 savaites, bet ir per tokį trumpą laiką turėjome problemų. Dėl ligų negalėdavo treniruotis tai vieni, tai kiti“, – prieš pirmąsias „Gargždų“ rungtynes kalbėjo M. Bugys.

„Vitlaima“ šį sezoną taip pat rungtyniaus RKL. Ši komanda suburta, kai iš NKL dėl finansinių sunkumų buvo priversta pasitraukti Tauragės „Bremena-Karšuva“. „Vitlaimoje“ rungtyniaus 4 krepšininkai praeitą sezoną žaidę NKL ekipoje: Paulius Počiuipa, Edvardas Žemgulis, Tomas Krivonosovas ir Lukas Valdemaras.

Lietuvos krepšinio federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: