Margininkų kaime atidaryta krepšinio aikštelė
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Europos vyrų krepšinio čempionatas tvirtai įaugo į mūsų kasdienybę, mintis ir darbus. Savotišką duoklę jam atiduota ir Taurakiemio seniūnijoje: čia seniūnės Danutės Glinskienės pastangomis Margininkų kaime dalis aikštelės, esančios netoli bažnyčios, buvo padengta asfalto danga, pastatytas krepšys, nubraižytos linijos.

Krepšinio aikštelės atidarymo metu seniūnė kreipėsi į čia susirinkusį jaunimą, prašydama ne tik naudotis jiems prieš rugsėjo pirmąją suteikta dovana, bet ir būti atsakingiems už šią teritoriją – saugoti ją, nešiukšlinti.

„Šio kaimo jaunimas yra labai darbštus, mandagus ir kultūringas, todėl vieta, skirta aktyviam poilsiui, tikiuosi, nevirs viso kaimo skauduliu ir pyktis nereikės“, – kalbėjo Danutė Glinskienė.

Taurakiemio seniūnė ateityje planuoja palyginti esamą teritoriją, privežti žemių, užsėti veją, kad jaunimas galėtų joje pasistatyti futbolo vartus, įsirengti tinklinio aikštelę.

Su geromis naujienomis į margininkiečius kreipėsi Kauno rajono savivaldybės tarybos narys, Piliuonos gyvenvietės seniūnaitis Antanas Nesteckis: jis pranešė, kad iš mirties taško pajudėjo Margininkus ir Piliuoną jungiančio žvyrkelio asfaltavimo reikalai.

Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas sportui Gintautas Meška, paklaustas, ar buriamoje perspektyvių jaunųjų krepšininkų komandoje, kurios didžiausias tikslas – atstovauti Kauno rajonui Nacionalinės krepšinio lygos čempionate, atsiras žaidėjų iš Margininkų, nedvejodamas atsakė, kad tai visai nebūtų nuostabu: juk ir šiuo metu turime ne vieną iš Kauno rajono kilusį žaidėją, atstovaujantį respublikai.

To G. Meška nuoširdžiai palinkėjo ir Margininkų jaunimui, įteikdamas atvežtą dovaną – krepšinio kamuolį.

Su didžiausiu krepšinio kamuolių maišu į atidarymą atėjo ir šio kaimo ūkininkas, verslininkas Audrius Banionis. Šis šviesus žmogus, spėjantis tarp nenutrūkstančių savo ūkio reikalų rasti jėgų ir laiko gilintis į savo gimto kaimo reikalus, džiaugiasi jaunąja margininkiečių karta, jų entuziazmu ir besąlygišku noru padėti bendruose darbuose.

Už nuveiktus darbus padėkoti Taurakiemio seniūnei Danutei Glinskienei Margininkų bendruomenės vardu suskato ir šios bendruomenės pirmininkas Justinas Rimas, į šventę atvykęs ne tuščiomis, o dar su vienu ornžiniu kamuoliu kaimo krepšininkams.

Susirinkusiems koncertavo Piliuonos vidurinės mokyklos vokalo studija (mokytoja Rasma Kanienė).

Perkirpti aikštelės atidarymo juostą buvo pakviestas Kauno rajono savivaldybės tarybos narys A. Nesteckis bei Taurakiemio seniūnė D. Glinskienė. Būtent A. Nesteckiui buvo patikėtas ir pirmasis metimas į krepšį: metimas nuo baudų linijos buvo taiklus.

Į „atrištą“ krepšį mesti buvo pakviesti visi renginio garbūs svečiai, o po jų – ir vietos jaunimas. Aidint naujajam krepšinio himnui aikštelėje be perstojo bumpsėjo kamuoliai. Ir jau po kelių minučių teko tikslinti numatytą atidarymo scenarijų, nes kaimo jaunimas nutarė surengti žaibišką 3×3 turnyrą.

Buvo sudarytos Centrinės ir Bažnyčios gatvių komandos, kurios iš karto išsiaiškino šio turnyro nugalėtoją: juo tapo Bažnyčios gatvės žaidėjai. Tad renginio vedančiajai, Taurakiemio kultūros centro direktorei Laimai Vyliaudienei, beliko pakviesti nugalėtojus į kasmetinį, tradicinį krepšinio 3×3 turnyrą Taurakiemio seniūno taurei laimėti, skiriamą Kovo 11-tąjai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: