(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Trečiadienį Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas savo kabinete susitiko su draudimo bendrovės „Gjensidige Baltic” generaliniu direktoriumi Kęstučiu Motiejūnu, kuris miesto vadovui įteikė Kauno simboliu tapusio Laisvės alėjos fontano Turto draudimo liudijimą.

Draudimo bendrovė „Gjensidige Baltic” šiemet pakvietė išrinkti savo miesto simbolį, už kurį visi norintieji balsavo Delfi svetainėje.

„Manome, kad mūsų iniciatyva pavyko. Visuomenė aktyviai atsiliepė į mūsų kvietimą išrinkti miesto simbolį. Interneto erdvėje virė įvairios diskusijos, žmonės teiravosi, kodėl nebuvo į siūlomus sąrašus įtraukti tokie objektai kaip Pažaislio vienuolynas, Soboras, Kauno pilis ir pan. Šiandien norėtume įvykdyti savo pažadą ir prisiimti visą atsakomybę bei vieneriems metams apdrausti Laisvės alėjos fontaną ir įteikti draudimo liudijimą. Miestas jaus mūsų pagalbos ranką, jeigu tik jos prireiks”, – sakė bendrovės „Gjensidige Baltic” Lietuvos filialo generalinis direktorius Kęstutis Motiejūnas.

Po aktyvaus kauniečių balsavimo daugiausiai balsų surinko ir Kauno miesto simboliu buvo išrinktas Laisvės alėjos fontanas. Už fontaną buvo balsuota 926 kartus, „Laisvės” paminklas gavo 463 balsus, o Vytauto Didžiojo paminklas – 346 balsus.

„Sveikinu už tokią gražią iniciatyvą. Įrodėte, kad esate visuomeniška ir pilietiška bendrovė. Radot savitą būdą atkreipti visuomenės dėmesį. Jūs prisiimate didelę atsakomybę, nes Kaunas studentų, turistų lankomas miestas, todėl pasitaiko ir lengvabūdiškų poelgių”, – kalbėjo miesto vadovas Andrius Kupčinskas.

Draudimo bendrovė Laisvės alėjos fontaną apdraudė 10 tūkst. litų suma nuo visų rizikų: gamtinių jėgų (ugnies, vandens, audros ir kt.) neigiamo poveikio, vagystės, vandalizmo. Draudimas galios iki 2011 m. gruodžio 31 d.

Išrinkti miesto simbolius draudimo bendrovė siūlė dešimtims šalies miestų. Iš viso projekte, rinkdami miestų simbolius, balsavo daugiau kaip 19 tūkst. Delfi svetainės skaitytojų. Galimybe pasiūlyti savo simbolį pasinaudojo dar apie 250 skaitytojų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: