Mokslo metų pradžią vaikai šventė ir Kauno ligoninėje
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Naujų mokslo metų pradžia yra itin svarbi ir įsimintina diena kiekvienam moksleiviui, tačiau kartais vaikams mokyklines uniformas tenka pakeisti į ligoninių pižamas, o seniai matytus klasės draugus atstoja kiti ligoniukai.

Mokslo metų pradžią ligoninių palatose pasitinkantys vaikai dažniausiai būna užmiršti, o visas dėmesys skiriamas į mokyklų koridorius po vasaros atostogų vėl sugužėjusiems moksleiviams.

Norint bent šiek praskaidrinti nuotaiką mažiesiems ligoniukams, keturiose šalies ligoninėse apsilankė įspūdingas Meškis. Jis praleido popietę su vaikais, juos linksmino, bendravo, dovanojo spalvinimo knygeles ir vaišino kalcio guminukais.

Meškis ne tik dalyvavo ligoninėse vykusiose rugsėjo 1-osios šventėse, bet ir lankė ligoniukus jų palatose.

Meškis apsilankė ir Kauno 2-ojoje klinikinėje ligoninėje. Čia dirbantys specialistai pritaria, kad gera emocinė savijauta labai svarbi sveikstančiam vaikui.

„Mūsų ligoninėje kartais yra rengiamos įvairios akcijos vaikams, bet dažniausiai per didžiąsias metų šventes. Suprantama, kad rugsėjo 1 – ąją didžiausias dėmesys yra kreipiamas į švietimo įstaigas, o ligoninėse vaikai lieka užmiršti. Nors jiems lygiai taip pat, kaip ir sveikiesiems, nėra svetimas noras paminėti naujų mokslo metų pradžią.

Tikime, kad bet koks dėmesys ir vaikams suteikiamos geros emocijos pagreitina ir jų gijimo procesą, tad šis Meškio apsilankymas suteikė vaikams šviesių ir gražių emocijų, todėl jų atmintyje išliks gražūs atsiminimai net ir iš laiko, kurį jie praleido ligoninės palatoje“ – teigė Kauno 2-osios klinikinės ligoninės administratorius motinos ir vaiko priežiūrai Algirdas Andriuška.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: