wirelessdealertraining.com archyvo nuotr.

Šiandien kalbėsime apie tam tikrus SEO patarimus, kurie vieniems gali pasirodyti jau girdėti, kitiems nuvalkioti ir gal net nenaudingi, tačiau manau jog naudos jeigu norime, galime surasti visur. Taigi, pirmasis pasakojimas būtų apie paprastą patarimą: nelaikyti visų kiaušinių vienoje pintinėje. Girdėtas? Manau taip. Tuoj papasakosiu jums išsamiau, kaip šis patarimas pagelbėjo man išsaugoti pelną iš seo verslo.

SEO paslaugos – vienas būdų optimizuotis savo tinklapį pilnai, kad jį lankytų kuo daugiau žmonių. Kalbant apie SEO, turiu omeny jog lankytojai eina iš paieškos sistemų. Tačiau yra vienas bet. Šiais laikais lankytojai gali eiti iš kitų, jau lankomų tinklapių, kurie dažnai gauna savo lankytojų srautą iš socialinių tinklapių, jei konkrečiau, be abejo, Facebook‘o. Puikiu lankytojų srautu gali būti koks nors žaidimų serveris, jeigu jis protingai surištas su tinklapiu ir taip toliau. Ką noriu pasakyti, tai būtų tas, jog jokios seo paslaugos nepagelbės, jeigu pasikliausite srautu tik iš vienos vietos. Būtina turėti keletą alternatyvų, jog įvykus pokyčiams, taip skaudžiai nenukentėtumėte lankytojų srauto atžvilgiu.

Pradėjome kalbėti apie dalykus, kuriuos galime valdyti ir kurių negalime. Šiame straipsnyje labiau apžvelgsime tai, ką galime padaryti, tam kad tinklapis išliktų aukštesniuose Google SERP‘o rezultatuose. Pirmas dalykas, tai aktualus tiek kiekvieno tinklapio dizaineriui tiek seo paslaugų tiekėjui, tai tinklapio krovimo greitis. SEO paslaugos pirmiausia į tinklapio pakrovimo laiką ir koncentruojasi. Toliau: žinoma, kad tinklapio lankytojai mato tekstą, o paieškos sistemų robotai mato tinklapio programinį kodą: ką noriu tuo pasakyti? Ogi tai, jog reikia tinklapi optimizuoti ir paieškos robotams.

Tinklapio pritaikymas paieškos robotams tai vienas privalomų dalykų, kurį atlieka kiekvienas specialistas, kurio darbas – seo paslaugos. Šiam tikslui galima naudoti tinklapio žemėlapius, kuriuos matys paieškų sistemų robotai. Nemažiau svarbus ir pats tinklapio išdėstymas, t.y. meniu hierarchija ir panašiai – šioje vietoje svarbu viską išdėlioti vartotojams „po ranka“, kad viskas būtų pasiekiama ir logiška.

Norėdami sutaupyti pinigų, užuot juos leidus ir manius, kad seo paslaugos viską padarys už jus – galite kai ką pradėti tučtuojau dabar. Galite optimizuoti savo direktorijų, kategorijų bei paveikslėlių pavadinimus. Tiesa, kad paieškos sistemų robotai neskaito paveikslėlių, tačiau tiesa ir tai, jog jie nuskaito atributo „ALT“ reikšmę bei tekstą, kuris yra aplink paveikslėlį, todėl pravartu turėti tiek šio atributo reikšmę, kupiną reikalingų raktažodžių, tiek tekstą aplink, kuris taip pat praturtintų tinklapį raktažodžiais.

Rekomenduojame

Tomas Morkūnas - reklamos vadybininkas besidomintis reklama internete, SEO, socialine rinkodara, IT naujovėmis... Laisvalaikiu užsiima internetinių projektų kūrimu bei jų reklama internete.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: