Nauja ir moderni sporto įranga neįgaliesiems
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Kauno rajono savivaldybės administracija ir SBĮ Kauno rajono socialinių paslaugų centras šių metų pavasarį įgyvendino projektą „Kauno rajono socialinių paslaugų infrastruktūros plėtra – dienos socialinės priežiūros skyriaus suaugusiems asmenims, turintiems negalią, įkūrimas savivaldybės biudžetinėje įstaigoje Kauno rajono socialinių paslaugų centre“.

Projektas įgyvendintas panaudojant ES Regioninės plėtros fondo ir savivaldybės skirtas lėšas, įgyvendinimo metu įsigyta moderni sporto ir sveikatinimo įranga, skirta asmenims su negalia.

Siekiant, kad Kauno rajono socialinių paslaugų centro specialistai teiktų kokybiškas sveikatos stiprinimo ir palaikymo paslaugas, Vokietijos Solms mieste buvo organizuojamas naudojimosi „VibraFit“ treniruokliu teorinis ir praktinis seminaras.

Seminaro metu buvo pristatytos „VibraFit“ treniruoklio naudojimo galimybės bei techninės savybės. Kaip teigė iš seminaro Vokietijoje grįžusi Kauno rajono socialinių paslaugų centro kineziterapeutė Daina Bartkevičiūtė, vis daugiau žmonių naudoja vibruojančius treniruoklius, siekdami saugiai, efektyviai ir greitai pasiekti norimus rezultatus.

Ši priemonė leidžia veiksmingai mankštinti visą kūną bei atskiras kūno dalis. Pirmieji vibraciniai treniruokliai buvo skirti astronautams, siekiant sustabdyti raumenų masės ir kaulų tankio mažėjimą nesvarumo būklėje.

Šiandien vibracijos prietaisai populiarūs visame pasaulyje. „VibraFit“ treniruoklis puikiai prisitaiko prie individualaus žmogaus galimybių: jį gali naudoti ir sportininkai, ir žmonės su tam tikrais negalavimais. Su šiuo treniruokliu galima ne tik stiprinti raumenis, bet ir gydyti osteoporozę, pagerinti kraujo cirkuliaciją, padidinti judesių amplitudę, taip pat sumažinti sąnarių skausmą. Treniruoklis gali būti taikomas stiprinimo, tempimo pratimams, atsipalaidavimui ar kaip alternatyva masažui.

Jau rugsėjo mėnesį šios įrangos privalumus galės išmėginti Dienos socialinės priežiūros skyriuje vykstančius užsiėmimus lankantys Kauno rajono gyventojai su negalia.

Kauno rajono gyventojai su negalia, kurie pageidauja gauti sveikatinimo paslaugas, kviečiami kreiptis į Kauno rajono socialinių paslaugų centrą telefono numeriu (8 37) 32 81 95.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: