mediashop.lt archyvo nuotr.

Gana senai praūžė el. knygų bumas. Jau visiems teko girdėti apie elektronines knygas ir jų skaitykles.

Kaip ir kiekviena naujovė, taip ir el. knygų skaityklės sulaukė nepagrįstų dvejonių, nusistovėjusių nuomonių. Tokios dvejonės dažniausiai gimsta iš žmonių tarpo, kuriems nei karto neteko naudotis skaityklėmis ir savo nuomone grindžia lygindami skaityklę su planšetiniu kompiuteriu ar kita jiems pakankamai gerai žinoma  technika.

Vienas iš populiariausių mitų, jog elektroninių knygų skaityklės vargina akis. Kažkodėl nusistovėjusi nuomonė, kad skaitiklių ekranai tokie pat, kaip planšetinių kompiuterių ar kitos technikos su plokščiaisiais ekranais. Skaityklių ekranai bei jų apšvietimas sukurti taip, kad nevargintų jūsų akių, todėl atrodo lyg skaitytumėte tradicinę knygą. Jokio ekrano raibuliavimo ar kitų jums įprastų elementų, kurie galėtų trikdyti skaitymą ir erzintų jūsų akis.

Dar vienas mitas, jog skaityklėmis yra gana sunku naudotis. Net nemokėdami naudotis kompiuteriu, planšete ar išmaniuoju telefonu el. knygų skaityklės galima perprasti itin greitai, nes valdymas tikrai paprastas ir lengvas. Galiausiai pripratus prie skaityklės tikriausiai nebesinorės į rankas paimti itin storą knygą, kurios skaitymas gali kartais varginti.

Greitai išsikraunanti baterija, susiraižantis ekranas ir kitos smulkmenos, kurios dėka apkalbų virsta lyg ir rimtais trūkumais. Baterija išsikrauna tikrai negreitai, todėl ji tikrai nesutrukdys jums perskaityti net ir kelias jūsų mėgiamas knygas. Šiuolaikiniai liečiami ekranai yra pakankamai ištobulinti ir atsparūs įbrėžimais. Žinoma, nuo aštrių daiktų nei vienas ekranas nėra apsaugotas, tačiau įprastinėmis naudojimo sąlygomis tikrai tarnaus nepriekaištingai.

Visiems svarstantiems apie eleketroninių knygų skaityklės įsigijimą vertėtų patiems prieš perkant jas išbandyti ir daugelis mitų turėtų išnykti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: