(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Nuo pirmadienio visuose Kauno miesto darželiuose bus pradėtas šildymo sezonas. Taip nutarė trečiadienį posėdžiavusi Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija.

Tam, kad būtų pradėtas šildymo sezonas, vidutinė oro temperatūra per paskutines tris paras turi nukristi žemiau nei 10 laipsnių šilumos. „Sekmadienį vidutinė oro temperatūra buvo 11,3, pirmadienį – 9,1, o antradienį 7,6 laipsnio“, – teigė Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas.

Kolegijos nariai vienbalsiai pritarė, jog darželiuose būtina įjungti šildymą, kad mažieji miesto gyventojai jaustųsi saugiai ir šiltai. Taip pat buvo diskutuota, ar šildymo sezoną pradėti ir mokyklose, gimnazijose. Buvo nuspręsta palaukti, tačiau nuolat sekti oro temperatūrų pakitimus, o staigiai atšalus orams operatyviai pradėti šildymą ir mokyklose.

Kauno miestas jau yra pasirengęs šildymo sezonui, atlikti visi numatyti šilumos tinklų hidrauliniai planiniai remontai, suremontuoti tiekimo tinklo vamzdynai.

Kauno miesto savivaldybė primena kauniečiams: jeigu daugiabučio namo arba bendrijos gyventojai surenka daugiau negu pusę gyventojų parašų, sutinkančių pradėti šildymo sezoną jų name, šildymas gali būti įjungtas. Svarbu, kad namas turėtų specialų šildymo pasą.

Vilija Žukaitytė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: