Nusipelniusiems kauniečiams įteikti Santakos garbės ženklai
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos proga vakar, liepos 5 d., Kauno miesto rotušėje meras Rimantas Mikaitis nusipelniusiems kauniečiams įteikė Santakos garbės ženklus.

Kaune jau daugelį metų prieš valstybės šventes apdovanojami miestui nusipelnę žmonės. Garbingi apdovanojimai – Santakos garbės ženklai – įteikiami prieš Vasario 16-ąją ir prieš Liepos 6-ąją.

„Mieli kauniečiai, miesto svečiai, sveikinu artėjančios Valstybės dienos proga. Mindaugo karūnavimo diena skatina prisiminti šalies istoriją ir karaliaus Mindaugo pastangas vienyti Lietuvą. Valstybę ir miestus kuria žmonės. Man malonu Valstybės dienos proga įteikti Santakos garbės ženklus asmenims, kurie savo darbais puošia valstybę ir miestą, garsina Kauno vardą pasaulyje., kuriuos myli ir gerbia visuomenė.

Šį kartą taip sutapo, kad apdovanojame menininkus, kurie nuolat džiugina kauniečius savo kūryba: muzikos, dailės, skulptūros, poezijos kūriniais, meninėmis nuotraukomis, knygų iliustracijomis.

Sveikinu jus, linkiu kūrybinės sėkmės ir neblėstančio visuomenės dėmesio“, – kalbėjo meras Rimantas Mikaitis ir įteikė apdovanojimus. Po to kalbėjo kompozitorius Giedrius Kuprevičius.

„Jeigu čia būtų Kremlius, tuomet kalbėčiau visų apdovanotųjų vardu. Visi, kuriuos šiandien meras apdovanojo, yra asmenybės. Kaunas yra visa tai, kas pažangiausia. Kaunas turi ypatingas savas mokyklas – dailės, fotografijos, skulptūros. Malonu, kad pristatant apdovanojimui paminėta ir mano pedagoginė veikla. Apdovanojimai skatina dirbti savo šaliai ir miestui. Malonu, kad mano apdovanojimo pažymėjimas 48 – tai lemtingi skaičiai mano gyvenime.

Aš dabar galvoju, jog būtų gerai, jeigu būtų įsteigtas apdovanojimas ir už antiveiklą“, gal tai paskatintų žmones susimąstyti, – kalbėjo G. Kuprevičius.

Dirigentas Sergejus Rolduginas (Sergey Roldugin) iš Sankt Peterburgo (Rusijos Federacija), pažymėjo, kad „Lietuvos klasikinis menas labai susijęs su Rusija. Daugelis Lietuvos menininkų mokėsi Rusijoje. Mūsų šalies žmonės myli žymius Lietuvos menininkus. Kaunas Europai išaugino daug talentingų menininkų. Aš džiaugiuosi, kad festivalis „Operetė Kauno pilyje“ suteikia galimybę pratęsti Rusijos ir Lietuvos bendradarbiavimą“, – sakė dirigentas Sergejus Rolduginas.

Šiais metais festivaliui „Operetė Kauno pilyje“ sukanka 20 metų, todėl apdovanojimų ceremonijoje dainavo žiūrovų mylimi šio festivalio dalyviai, Kauno muzikinio teatro solistai Kristina Siurbytė ir Raimundas Baranauskas.

Santakos garbės ženklais buvo apdovanoti šie Kaunui nusipelnę asmenys:

Vladimiras Beresniovas, dailininkas, grafikas, knygų iliustratorius, – 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklu;

Giedrius Kuprevičius, kompozitorius, pedagogas, – 1-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu;

Tomas Ladiga, Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas, – 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklu;

Aleksandras Macijauskas, fotomenininkas, – 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu;

Augustinas Rakauskas, festivalio „Operetė Kauno pilyje“ mecenatas, – 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu;

Sergejus Rolduginas (Sergey Roldugin), Sankt Peterburgo (Rusijos Federacija) muzikos namų meno vadovas (dirigentas), – 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu;

Osvaldas Jablonskis, dailininkas akvarelininkas, – 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu;

Gintaras Patackas, poetas prozininkas, dramaturgas, – 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklu;

Stasys Žirgulis, skulptorius, pedagogas, – 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: