Vaikų globos namų auklėtiniams skirtas futbolo turnyras
(c) Organizatorių archyvo nuotr.
M. Mikutavičius ir D. Siaurusaitis

Birželio 1-3 dienomis Nacionalinėje futbolo akademijoje Kaune vyko vaikų globos namų auklėtinių futbolo turnyras „MTG futbolas taikai“. Jame dalyvavo net 20 futbolo komandų iš skirtingų Lietuvos miestų Vaiku globos namų. Nugalėtojais antrus metus iš eilės tapo Alytaus vaikų globos namų auklėtinių komanda.

Jau tradicija tapęs renginys šiais metais džiugino vaikus ne tik futbolo turnyru, bet ir puikia pramogine bei edukacine veikla. Vaikai lankėsi Zoologijos sode, žiūrėjo animacinius filmus kino teatre, miklino protus reporterio Mindaugo Rainio organizuojamoje viktorinoje, bendravo su pačiu Ronaldu McDonaldu. Negana to, pačiame futbolo stadione jiems koncertavo Raigardo Tautkaus vadovaujamas Kauno šampaninis choras, o prieš pat finalą vaikai susirungė su TV žvaigždžių komanda, kurioje žaidė dainininkas ir laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius, TV laidų vedėjas bei įgarsintojas Džiugas Siaurusaitis, dainininkas Linas Zareckas – Choras, aktorius Andrius Bialobževskis, TV laidų prodiuseris Rolandas Skaisgirys, Lietuvos rinktinės krepšininkas Mantas Kalnietis ir kiti. Jiems renginio organizatoriai paruošė staigmeną – po pirmo kėlinio, kurį jie žaidė su visų komandų atstovais, į aikštę subėgo visi 200 mažųjų futbolininkų.

„Labai įdomios rungtynės. Jėgų būtų pakakę dar trečiajam kėliniui, bet vienu metu jau norėjosi atsisėsti ant žemės. Labai nustebino antrojo kėlinio pradžia, nes mes nebuvome pasiruošę tokiam gausiam varžovų antplūdžiui. Išsigandome, kuomet pamatėme, jog reikės žaisti prieš visą Kauną. Visgi pasitarę tarpusavyje nusprendėme bandyti kovoti. Kalbant apie renginį, tai bet kuri tokio tipo šventė vaikams yra reikalinga ir būtina. Pavyzdžiui, kuomet aš buvau vaikas, tai mums tokių švenčių niekas nedarė. Aš džiaugiuosi už šiuos vaikus, kurie šios šventės metu gali prasmingai ir turiningai praleisti laiką“, – įspūdžiais dalijosi po rungtynių iš vaikų apsupties ištrūkęs M. Mikutavičius.

„Tokių renginių vaikams labai reikia. Labai smagu matyti tiek daug besišypsančių veidų, kurie, beje, visai neblogai spardo kamuolį. O kai jie visi subėgo į aikštę, galėjome guostis tik tuo, kad jie buvo žemesni, tad galėjome susimojuoti su komandos nariais. Vienok – buvo labai smagu – tiek mums, tiek vaikams“, – džiaugėsi vaikų numylėtinis Džiugas Siaurusaitis.

Nugalėtojų komanda rudenį keliaus į Norvegiją, kur tarptautio turnyro „MTG futbolas taikai“ etape atstovaus Lietuvai bei dalyvaus įvairiuose mokymuose apie pasaulinės taikos ir tolerancijos svarbą, bendraus su Nobelio Taikos Centro ir Raudonojo Kryžiaus atstovais bei tarptautinio lygio žvaigždėmis – taikos ambasadoriais.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: