(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Rugsėjo 21-ąją startavo elektroninis projektas www.marsrutai.lt, kuriame teikiama informacija apie visuomeninio transporto maršrutus, važiavimo laiką. Iki šiol projektas veikė kaip bandomoji (beta) versija.

Privačių investuotojų lėšomis vystomu projektu iki šiol per mėnesį naudojosi daugiau nei 80 tūkst. Lietuvos gyventojų – tiek unikalių lankytojų sulaukdavo projekto svetainė.

Projekto tikslas – padėti žmonėms pasirinkti tokį kelionės maršrutą visuomeniniu transportu, kad jie galėtų greičiau ir patogiau pasiekti kelionės tikslą. Sistema leidžia nustatyti kelionės pradžios ir pabaigos taškus, kurie ne būtinai turi sutapti su visuomeninio transporto stotelėmis.

Planuojama, kad projektas www.marsrutai.lt apims visos Lietuvos visų tipų visuomeninį transportą.

Pasak vieno iš projekto autorių Manto Vizbaro vieninga sistema leistų lankytojams sklandžiai planuoti savo kelionę visoje Lietuvoje, taip pat greičiau ir patogiau pasiekti kelionės tikslą visuomeniniu transportu. “Esame tikri, kad visuomeninio transporto sistemai esant suprantamesnei keleiviams, būtų daugiau važiuojančių troleibusais, autobusais, traukiniais. Turime skatinti visuomenę naudotis viešuoju transportu ir taip spręsti taršos, spūsčių ir kitus klausimus”, – sakė M. Vizbaras.

Projektu naudojasi Kauno miesto savivaldybė, kuri yra įkėlusi nuorodą į savo svetainę. Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Tadas Metelionis sakė: “Siekiame, kad miesto viešasis transportas taptų alternatyva privatiems automobiliams, todėl yra labai svarbu, kad informacija apie viešojo transporto teikiamas paslaugas būtų lengvai pasiekiama ir aiški – miesto gyventojas arba svečias turi turėti galimybę be didelių pastangų susiplanuoti kelionę miesto viešuoju transportu. www.marsutai.lt sistemos pagalba Kauno miesto gyventojai ir svečiai per keletą minučių gali susiplanuoti savo keliones mieste, sužinoti eismo tvarkaraščius, optimalius kelionės maršrutus, persėdimo vietas – tereikia nurodyti kelionės tikslą. Iš miestų gyventojų gavome teigiamų www.marsrutai.lt sistemos vertinimų, todėl tikime, kad šios sistemos pagalba viešąjį transportą atranda vis daugiau žmonių.

www.marsrutai.lt – projektas, padedantis rasti tinkamiausią maršrutą, vykstantiems visuomeniniu transportu Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje. Projektas taip pat jungia “Lietuvos geležinkelių” maršrutus. Konferencijoje “Login 2009” projektas www.marsrutai.lt pripažintas geriausiu metų elektroniniu projektu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: