(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Vilkijos gimnazijos mokytoja I. Mikštaitė – Europos kiokušin karatė čempionė

Prieš dvi savaites Europos kiokušin (kyokushin) karatė čempione tapusi Vilkijos gimnazijos mokytoja Inga Mikštaitė ir jos treneris Gediminas Varkala sulaukė ir Kauno rajono savivaldybės vadovų dėmesio. Kauno rajono savavaldybės meras Valerijus Makūnas, taip pat pedagogas, padėkojo sportininkams, įteikė atminimo dovaną ir palinkėjo sėkmės siekiant Pasaulio čempionės titulo.

I. Mikštaitė tapo Europos čempione (kategorijoje iki 65 kg), kai jos priešininkė Dan Anca Monica iš Rumunijos buvo diskvalifikuota už neleistiną smūgį ranka į veidą. Ispanijoje vykusiame Europos kiokušin karatė čempionate, kuriame varžėsi net 318 sportininkų, Lietuvos nacionalinė rinktinė pasiekė įspūdingų rezultatų – iškovoti 5 aukso, 4 sidabro ir 3 bronzos medaliai.

„Kauno rajonas jau anksčiau garsėjo stipriomis rytų kovos menų tradicijomis. Daug aukštų rezultatų yra pasiekę rajono dziudistai, o štai dabar turime ir aukščiausio lygio profesionalę karatė sporto šakoje. Tai rodo, kad Kauno rajono sportininkų potencialas stiprėja, o mūsų daromi darbai, pavyzdžiui, Garliavos sporto ir sveikatingumo komplekso statyba, yra savalaikiai“, – teigė Kauno rajono savavaldybės meras V. Makūnas.

Kitais metais Europos pirmenybės vyks Lietuvoje, o 2013 m. lietuviai rengs Pasaulio čempionatą. Karatė yra tarp populiariausių ir perspektyviausių sporto šakų Lietuvoje – šalyje veikia apie 100 klubų ir įvairių stilių mokyklų. Šiuo metu Lietuvos kiokušin karatė federacija (LKKF) vienija daugiau nei 5 tūkst. karatė narių.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: