© Vlad Sokhin nuotr.

Kaip praneša naujienų portalas “The Global mail“, šiuo metu Papua Naujojoje Gvinėjoje moterų padėtis yra tiesiog nepavydėtina. Pagal statistiką dvi moterys iš trijų patiria negailestinga smurtą, daugelis iš jų yra apkaltinamos raganavimu ir negailestingai nukankinamos. Tuo tarpu vietiniai policijos pareigūnai akivaizdžiai pritaria grupuočių žiauriems veiksmams prieš nekaltas moteris, nes slapta tiki juodosios magijos egzistavimu.

Nors Papua Naujosios Gvinėjos gyventojai yra laikomi krikščionimis, tačiau dauguma jų neužmiršo  tradicinių tikėjimų: protėvių garbinimo, genties globėjų – totemų, o  keblesniais atvejais yra tikima ir burtais, juodąja magija. Dauguma gyventojų tiki, kad dėl stichinių nelaimių, dėl netikėtų ligų ar mirčių yra kas nors kaltas. Dažniausiai apkaltinamos yra moterys, kurios dėl to patiria negailestingus kankinimus. Jos yra mušamos mačetėmis,  jų kūnai yra kapojami kirviu, tai pat deginami kraštais geležiniais strypais. Tokie moterų puldinėjimai prasidėjo nuo 1980 metų ir vyksta iki šiol, tik dabar jie žymiai intensyvesni ir žiauresni. Gaujų nariai dažniausiai yra jauni vyrai, dauguma iš jų inkvizicijos metu būna apsvaigę nuo alkoholinių gėrimų. Nepaisant tokios padėties,  Papua Naujosios Gvinėjos vyriausybė vis dar neturi jokios programos, kaip padėti moterims kovoti su šia problema.

© Vlad Sokhin nuotr.

Moterys kankinamos viešai, apsuptos abejingų žiūrovų, tarp kurių būna net ir vaikų. Jeigu šioje šalyje moteris yra apkaltinama raganavimu, tai su ja galima daryti  ką tik nori ir niekas negali tam pasipriešinti. Viena iš moterų, kuri patyrė žiaurius kankinimus – Diva. Ji buvo apkaltinta naudojusi juodąją magiją, kuri pražudė jos sūnų. Už tai ją, jos draugai nutempė ją surištą į kiaulidę, kurioje kankino, trankė mačetėmis ir karštais geležiniais strypais.  Dar viena moteris – Rasta buvo apkaltinta pražudžiusi savo vyrą magijos pagalba. Jos vyro laidotuvių metu ji buvo apsupta minios žmonių. Pastarieji ją mušė ir smaugė tol, kol jai vargais negalais pavyko ištrūkti. Užpuolimo metu moteris neteko  savo kairės rankos.

© Vlad Sokhin nuotr.

Kartą, tokį brutalų nusikaltėlių aktą  pavyko užfiksuoti vienam liudininkui mobiliuoju telefonu, todėl fotografijos tapo akivaizdžiu išniekinimo įrodymu. Moteris vardu Andžela, viena auginanti mažą sūnų, išėjusi iš namų pateko į gaujos pasalą, kuri pradėjo ją talžyti mečetėmis ir kirviu, o po to ji buvo išrengta ir pririšta virš degančio laužo. Visa laimė, kad tuo metu pradėjo smarkiai lyti ir taip moteris po keturių valandų kankinimo buvo paleista. Andželos agonijos metu buvo padarytos fotografijos, kurias išspausdino vietiniame laikraštyje su antrašte: „Gyva ant laužo!“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: