(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Jau tapo tradicija, kad pavasarį “Palėpės muzikoje” svečiuojasi klaipėdiečių grupė “Atika”. Gerų tradicijų laužyti nevalia, todėl balandį ir vėl pasitinkame su jais. Ir tai dar ne viskas – tą vakarą paruošėme ir kitą siurprizą!

Balandžio 8 d. 19val. Ryšių istorijos muziejuje kviečiame į grupės „Atika“ ir pirmą kartą Palėpėje būsiančios roko grupės „Arbata“ koncertą!

Grupė “Atika” šiuo metu pristatinėja naująjį albumą “Geriausia, ką turime, iš to, kas liko” ir sprendžiant iš to, kaip audringai atlikėjai buvo sutikti Palėpės rengtame koncerte praėjusį gruodį, pristatinėja itin sėkmingai. Poetiškas rokenrolas (savo kūrybą grupės lyderis Darius Žvirblis vadina dainuojamuoju rokenrolu), sarkastiški tekstai ir ironija kaskart randa atsaką Kauno klausytojų širdyse. Tikime, jog šis kartas nebus išimtis.

Jau antrąjį dešimtmetį skaičiuojanti grupė „Atika“ gali pasigirti itin įvairiapusiška biografija: vadinta ir krikščioniškojo roko, ir dainuojamosios poezijos grupe, net dalyvavusi vienoje iš atrankų į „Euroviziją“, lyderio Dariaus Žvirblio ji įvardijama kaip „grupė, įsivaizduojanti, kad groja roką“. Nuo pirmųjų „Atikos“ įrašų („Karvė ir kosmonautai“, „Caro nebuvo“, „Po visko“, „Šalin rankas nuo rokenrolo, mama!”) iki naujausių albumu „Himnai ir vėliavos“, bei „Geriausia, ką turime, iš to, kas liko“, grupės kūryba nuolat evoliucionuoja: šiek tiek melancholiškas dainas keičia vis kandesnė lyrika, vis didesnis dėmesys skiriamas socialiniam kontekstui.

Grupė “Arbata” susikūrė Vilniuje 2001 – aisiais, nors jos užuomazgos pastebimos jau 1996 metais, kai buvo įkurta grupė įmantriu pavadinimu – „Princesė Diana“, su lyderiu Andrium Zalieska – Zala priešakyje. Lyderio vaidmens Zala neapleidžia ir „Arbatoje“, kuri klausytojus džiugina nuotaikinga ir užvedančia muzika su roko prieskoniais. Per gyvavimo laikotarpį „Arbata“ ne tik įrašė dainą su Alina Orlova, bet ir vienoje scenoje grojo su Eletric Light Orchestra, Mumiy Troll. „Savo dainomis nesiekiame atrasti kažką naujo, kažkam kažką įrodyti, tiesiog stengiamės gyvenimą, šią akimirką, padarytų šviesesnį” – sako grupė.

Kada: balandžio 8 d. 19 val.
Kur: Ryšių istorijos muziejaus salė, Kaunas
Bilietai visose TIKETA kasose ir 1 val. prieš renginį vietoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: