Petankės turnyras

Petankė (Petanque) – jauniausia iš daugelio žaidimų rutuliais šaka sukurta apie 1907-1910 metus neįgalaus pietų Prancūzijos gyventojo Jules le Noir.

Nors Europoje žaidimas jau skaičiuoja šimtmetį, Lietuvoje šio žaidimo turnyrai pradėti organizuoti tik 2006 m.

2008-ais Kaune buvo įkurtas pirmasis petankės klubas „Boules LT“, kuris rugsėjo 7 d. organizavo petankės pristatymo visuomenei turnyrą „Pirmas kartas“.

Jame dalyvavo 21 trejetų komanda iš visos Lietuvos. Tęsiant pradėtą darbą (dabar klube 32 nariai), 2009 metais buvo surengtas turnyras klubo „Boules LT taurei laimėti 2009“.

Tuokart sulaukėme žaidėjų (viso 28-ios trejetų komandos) ne tik iš Lietuvos, bet ir iš, Lenkijos, todėl drąsiai jį galime vadinti tarptautiniu.

2009 m. liepos mėn. klubo nariai atstovaudami Lietuvai Europos čempionate užėmė 9-16-tą vietas ir iškovojo kelialapį į Pasaulio čempionatą, kuris vyko 2010 metų spalio pradžioje Turkijos mieste Izmyre.

2010 rugsėjo 04 d. organizavome MIX turnyrą Boules LT taurei laimėti dalyvavo daugiau nei 100 žmonių su negalia iš skirtingų Lietuvos miestų bei organizacijų.

Šių metų rugsėjo 24 dieną klubas planuoja surengti tradicinį turnyrą klubo taurei laimėti, MIX formatu.

Prisimenant žaidimo pradininką, klubo turnyras / socialinis projektas rengiamas su tikslu įtraukti į aktyvesnio laisvalaikio praleidimą asmenis turinčius negalią.

Projekte numatomi susitikimai su organizacijomis (tokiomis kaip „Neįgalaus jaunimo užimtumo centras“, „Specialiosios olimpiados klubas“, „Gyvastis“ ir t.t.) turint tikslą ne tik supažindinti su šiuo žaidimu, bet ir pamokyti žaisti, o susidomėjusius juo pakviesti dalyvauti klubo rengiamame turnyre.

Daugiau informacijos apie renginį galima rasti čia.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: