(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Artėjančiam sezonui ruošiasi ne tik pagrindinė Kauno „Žalgirio“ sudėtis, bet ir jaunimo komanda. Vakar Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ ekipa sužaidė pirmąsias draugiškas rungtynes. Kaune vykusiame mače rezultatu 72:63 (17:18, 24:16, 14:16, 17:13) buvo nugalėti Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniaujantys Alytaus „Alytaus“ krepšininkai.

Pasirengimą sezonui jaunieji žalgiriečiai pradėjo dar rugpjūčio viduryje, tačiau pilna ekipos sudėtis susirinko tik prieš kelias savaites. Po Lietuvoje vykusio Europos jaunių čempionato ilgesnio poilsio sulaukė Senojo žemyno čempionai Vytenis Čižauskas, Edgaras Ulanovas ir Žygimantas Skučas. Dar vėliau prie komandos prisijungė Gediminas Žylė, kuris beveik mėnesį sportavo „Žalgirio“ treniruočių stovykloje.

„Galima sakyti, kad tikrąjį pasiruošimą pradėjome fizinio parengimo stovykloje, kurią nuo rugsėjo 1 d. buvome surengę Trakuose. Tai nereiškia, kad nesidarbavome ir anksčiau. Didesnė dalis šios komandos treniruotėse dirbo dar nuo balandžio pabaigos. Tai ir tas pats G.Žylė, Vaidas Čepukaitis, ypač sustiprėjęs ir paaugęs Mindaugas Kupšas, Paulius Sorokas, Vaidas Kariniauskas. Prie jų pridėjus tris Europos jaunių čempionus bei bronzą tose pačiose pirmenybėse laimėjusį latvį Kasparą Vecvagarą, manome, kad turime sudėtį, kuri galės rimtai kautis Nacionalinės krepšinio lygoje (NKL)“, – sakė „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ vyr. treneris Priit Vene.

Trečiadienio mače su „Alytumi“ jaunieji žalgiriečiai atitrūko antrajame kėlinyje, kai surengę 8 rezultatyvias atakas iš eilės pirmavo 41:34. Nors penkias minutes po didžiosios pertraukos krepšys jiems buvo užrištas, pagreitinę žaidimą kauniečiai vėl atstatė savo pranašumą ir neleido svečiams iš Alytaus kovoti dėl pergalės.

„Mums tai buvo pirmosios rungtynės. Akivaizdu, kad jauniems žaidėjams dar reikia prisitaikyti prie perbraižytų linijų, todėl puolimas, ypač atakuojant iš toli, šiandien šlubavo. Likau patenkintas gynyba, nes praleisti 63 taškus nuo LKL komandos yra neblogas rezultatas“ – pažymėjo P.Vene.

Rezultatyviausiai „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ gretose rungtyniavo V.Čepukaitis, pelnęs 15 taškų ir atkovojęs 9 kamuolius. E.Ulanovas pridėjo 14 taškų ir 5 rezultatyvius perdavimus. 12 taškų pelnė ir 9 kamuolius atkovojo G.Žylė. V.Čižausko sąskaitoje 11 taškų ir 6 atkovoti kamuoliai.

Alytiškiams Paulius Kleiza pelnė 17 taškų, Vitalijus Lukša – 16, Paulius Ivanauskas – 14.

Kitą savaitę jaunieji žalgiriečiai planuoja sužaisti dar trejetą draugiškų rungtynių. Vienos jų vyks Kaune, kitos dvi – Latvijoje. Išvykoje į kaimyninę šalį prie komandos prisijungs vakarykščiame susitikime nežaidęs K.Vecvagars, šiuo metu dalyvaujantis Barselonoje vykstančioje „Basketball without Borders“ jaunųjų talentų stovykloje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: