(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Trečiadienį Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, Administracijos direktorė Edita Gudišauskienė taip ir nesulaukė į susitikimą turėjusių atvykti Kauno 2-osios klinikinės ligoninės gydytojų. Susitikimas buvo suplanuotas iš anksto pageidaujant gydytojams.

Medikams atsisakius į susitikimą ateiti be teisininko, nuoširdus ir dalykiškas pokalbis, kurio tikėjosi meras, taip ir neįvyko. Miesto vadovas susirinkusiems žiniasklaidos atstovams pakomentavo šiuo metu susidariusią situaciją dėl tvyrančios įtampos tarp Kauno miesto savivaldybės ir Kauno 2-osios klinikinės ligoninės personalo.

„Kaip matote, šiandien prie Savivaldybės vyko ligoninės darbuotojų surengtas mitingas. II-osios ligoninės tarybos atstovai kreipėsi į mane ir Administracijos direktorę dėl susitikimo, paskyrėme laiką darbotvarkėje ir tikėjomės nuoširdžiai ir dalykiškai pasikalbėti, išklausyti gydytojų atstovus. Deja, gydytojai atsisakė susitikti be provokuojamai besielgiančio teisininko. Todėl aš matau tik organizuojamą šou ir parodomąjį spektaklį bei norą į visą tai įtraukti Savivaldybės vadovus. Gydytojai kurstomi ir bauginami esą neteks darbo vietų, nors tai visiškai neturi pagrindo.

Visi privalo vykdyti ir Tarybos sprendimus taip pat ir Vyriausybės nutarimus. Kitaip iki ko nueisime. Be to, šią reformą ne mes sugalvojome, tačiau privalome laikytis ir vykdyti įstatymus ir teises aktus“, – kalbėjo meras A. Kupčinskas.

Miesto vadovas taip pat informavo, kad pirmadienį buvo gautas ligoninės direktoriaus T. Jankausko pasiaiškinimas dėl jam pareikštų kaltinimų. Registrų centras taip pat informavo Savivaldybę, jog iki šiol II-osios ligoninės vadovybė akivaizdžiai nepateikė visų reikalingų pataisytų dokumentų ir nepašalino trūkumų, norint įregistruoti naujos įstaigos įstatus. Terminas trūkumams pašalinti apsunkintas ir dar kartą buvo pratęstas iki š.m. spalio 20d.

„Jeigu Kauno 2-osios klinikinės ligoninės direktorius iki šios dienos pabaigos pateiks visus reikiamus dokumentus, gali būti, kad koreguosis Tarybai pateiktas sprendimo projektas dėl vadovo atleidimo, nes tuomet būtų vykdomi dar balandžio mėnesį priimtas sprendimas dėl tolimesnių veiksmų sujungiant ligonines“ – sakė meras.

Administracijos direktorė E. Gudišauskienė mestus kaltinus jai ir administracijai dėl neteisėtų veiksmų vadina tik provokacijomis, siekiant vilkinti laiką. „Dėl T. Jankausko veiksmų bei procedūrų vilkinimo yra nevykdomi Tarybos sprendimai, Vyriausybės nutarimas, todėl matome aiškius direktoriaus pažeidimus, į kuriuos privalome reaguoti. Raudonojo Kryžiaus ligoninės direktorius pavestus veiksmus atliko sklandžiai ir laiku. Šioje ligoninėje kažkodėl neiškilo problemų“.

Socialinių reikalų departamento direktorius Gediminas Jankus taip pat pritarė išsakytoms mintims, jog nuolat vykdoma demagogija tik klaidina gydytojus, dirbančius Kauno 2-ojoje klinikinėje ligoninėje.

Miesto meras susidariusią situaciją Kauno 2-ojoje klinikinėje ligoninėje lygina su kaimynine diktatūrine respublika, kurioje veikia atskiri įstatymai. „Toks jausmas, kad ligoninė gyvena atskiroje autonominėje respublikoje, vadovaujama diktatoriaus, kurioje vyrauja diktatūra ir piktnaudžiaujama teisinėmis priemonėmis. Aiškiai matome, jog gydytojai įbauginti, įtraukiami į atskirų interesų grupių ir politines spekuliacijas. Mes tikrai neketiname dalyvauti tokiuose parodijos spektakliuose, juolab tai neturi nieko bendra su gydymo procesu“, – teigė meras A. Kupčinskas.

Beje, pietų pertraukos metu Meras priėmė Lietuvos gydytojų sąjungos vadovą Liutaurą Labanauską ir  Kauno II-osios klinikinės ligoninės direktorių Tautvydą Jankauską bei aptarė esamą situacija dėl ligoninių sujungimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: