(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Vakar, lapkričio 24 dieną, Policijos departamente lankėsi Europos Tarybos delegacija. Šiai delegacijai vadovauja Europos konvencijos dėl brutalaus žiūrovų elgesio per sporto varžybas ir ypač per futbolo rungtynes Nuolatinio komiteto pirmininkas p. Paulo Gomes (Portugalija). Susitikime taip pat dalyvavo Anglijos futbolo licencijavimo agentūros vykdomasis direktorius p. John de Quidt (Jungtinė Karalystė) ir Europos Tarybos Sporto konvencijų skyriaus administratorė p. Marie-Francoise Glatz.

Svečių vizito tikslas – įvertinti pasirengimą užtikrinti viešąjį saugumą 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato metu ir pasidalinti gerąja patirtimi.

Šiais metais buvo pasirašytas policijos generalinio komisaro ir Kūno kultūros ir sporto departamento direktoriaus bendras įsakymas dėl veiksmų koordinavimo. Taip pat Policijos departamentas pasirašė sutartis su Lietuvos futbolo ir krepšinio federacijomis. Minėtomis sutartimis šalys susitarė bendradarbiauti rengiant bendrus nusikalstamumo prevencijos projektus, keistis informacija apie sirgalius, bendrauti su klubų bei sirgalių atstovais ir kt.

Pasveikinęs susirinkusiuosius, A. Stončaitis kalbėjo apie tai, kad šalies policijos laukia didžiuliai iššūkiai, organizuojant 2011 m. pasirengimą Europos vyrų krepšinio čempionatui. „Tai didžiulis iššūkis Lietuvai ir mūsų policijai, kadangi Lietuvos policija privalės užtikrinti saugumą ir viešąją tvarką čempionato metu”, – sakė A. Stončaitis.

Policijos departamento Viešosios policijos valdybos viršininkas Renatas Požėla delegacijai pristatė pranešimą – „Policijos vaidmuo, užtikrinant saugumą sporto rengininių metu”.  Po pristatymo vyko diskusijos. Taip pat, ekspertai domėjosi, kaip Europos Konvencija „Dėl brutalaus žiūrovų elgesio per sporto varžybas ir ypač futbolo rungtynes” yra įgyvendinama Lietuvoje.

L. e. policijos generalinio komisaro pareigas A. Stončaitis patikino delegacijos atstovus, kad Lietuva bus pasirengusi užtikrinti saugumą ir viešąją tvarką renginio metu, o svečiai pažadėjo pasidalinti turima patirtimi ir konsultuoti Lietuvos policiją aktualiais klausimais.

Lietuvoje ši Europos Tarybos delegacija viešės iki lapkričio 26 d. Šiandien ji lankysis Kaune.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: