tsajunga.lt archyvo nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Andrius Kubilius žada kalbėtis su partijos kolega parlamentaru Egidijumi Vareikiu, ar priklausomybė nuo alkoholio netrukdo jam dirbti parlamentaru.

Policijos duomenimis, E.Vareikis ketvirtadienį galbūt neblaivus pasirodė Vilniaus oro uoste.

Reaguodamas į tokią informaciją, A.Kubilius išplatino pranešimą teigdamas, kad aptars E.Vareikio priklausomybę su juo pačiu.

“Gali būti, kad Seimo narys serga sunkia priklausomybės liga. Dėl tokios žmogaus bėdos galima tik labai apgailestauti ir jį nuoširdžiai užjausti. Tačiau tenka kelti klausimą, ar tokia liga nėra kliūtis dirbti Seimo nario darbą, kuris yra ypač viešas. Apie tai mes turėsime kalbėtis”, – pranešime teigė A.Kubilius.

Policija BNSinformavo, kad pareigūnai apie 12.20 val. palydėjo galbūt neblaivų parlamentarą iki taksi automobilio. Pareigūnai, stebėję E.Vareikį oro uose, nenustatė, kad jis būtų padaręs pažeidimą.

Oro uosto komunikacijos koordinatorė Greta Babarskaitė BNS taip pat sakė, kad incidentų su E.Vareikiu nefiksuota.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato, kad bauda iki 50 litų gali būti baudžiama už “girto pasirodymą viešosiose vietose, įžeidžiant žmogaus orumą ir visuomeninę dorovę”.

Naujienų portalų duomenimis, ketvirtadienio rytą E.Vareikis turėjo skristi į Romą dalyvauti Tarptautinio katalikų įstatymų leidėjų tinklo (International Catholic Legislators Network (ICLN) organizuojamose diskusijose.

E.Vareikiui šiemet buvo iškelta byla dėl kito incidento, kuriame jis dalyvavo neblaivus.

Policijos duomenimis, E.Vareikis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, gegužės 4 dieną savo namuose Vilniaus rajone smurtaudamas prieš savo sutuoktinę sukėlė jai fizinį skausmą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: