© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos vicepirmininkė Irena Degutienė konkrečiai neatsako, ar svarstys galimybę atsiimti savo kandidatūra partijos pirmininko rinkimuose ir juose paremti europarlamentarą Gabrielių Landsbergį.

“Bendra dabar tokia kaip ir tendencija, kad reikia naujų veidų, reikia jaunimo – aš su tuo visiškai sutinku. Tačiau tikrai ne visai sutikčiau, kad reikia priešinti, kaip sakoma, politinę patirtį ir jaunus, energingus ir, galbūt, ateityje būsiančius labai puikiais politikais. Tikrai norėčiau, kad tai būtų konsolidacija politinėse jėgose ir ne tik mūsų partijoje, bet ir visur kitur. Patirtis ir jaunystė visada dera viena su kita”, – LRT televizijos laidoje “Dėmesio centre” paklausta apie galima paramą G.Landsbergiui telefonu sakė I.Degutienė.

Tačiau, anot jos, dabartinio konservatorių lyderio Andriaus Kubiliaus sprendimas nedalyvauti partijos vadovo rinkimuose ir juose paremti G.Landsbergį, gali būti susijęs su bandymu išsaugoti savo įtaką partijai.

“Kitas dalykas, kur tikrai ir dabar galvoju ir mastau po Andriaus (Kubiliaus – BNS) pareiškimo, kad neduok dieve būtų tokia situacija, kad de jure Gabrielius Landsbergis taptų partijos pirmininku, o de fakto Andrius Kubilius vadovautų partijai. Tai tikrai tas dualizmas būtų nepriimtinas”, – tvirtinoI.Degutienė.

G.Landsbergis teigė, jog ketina tartis su I.Degutiene dėl paramos partijos vadovo rinkimuose.

“Susitikimų, bent jau kalbų tokių tikrai ieškosiu. Kiekviena parama yra vertinga, juo labiau tokių lyderių kaip Irena Degutienė”, – “Dėmesio centre” telefonu teigė G.Landsbergis.

58 metų A.Kubilius laiške partijos bendražygiams pirmadienį pranešė, kad “atėjo tinkamas metas parodyti asmeninį pavyzdį, įgyvendinant partijos atsinaujinimo strategiją”. A.Kubiliaus teigimu, Europos Parlamento rinkimai parodė, kad 33 metų G.Landsbergis “gali pelnyti didžiausią rinkėjų palankumą”.

A.Kubilius konservatorių partijai vadovavo nuo 2003 metų. 1999-2000 ir 2008-2012 metais jis buvo ministras pirmininkas.

Iš viso partijos prezidiumas pirmadienį oficialiai patvirtino šias partijos skyrių ir bendruomenių iškeltas kandidatūras į pirmininko postą: parlamentarą Mantą Adomėną, buvusią europarlamentarę Laimą Liuciją Andrikienę, parlamentarus Arvydą Anušauską, Agnę Bilotaitę, Rimantą Joną Dagį, I.Degutienę, Vytautą Juozapaitį, politologą Lauryną Kasčiūną, parlamentarą Dainių Kreivį, europarlamentarą G.Landsbergį, buvusį premjero patarėją Mykolą Majauską, parlamentarus Kęstutį Masiulį, Jurgį Razmą, Paulių Saudargą, Kazį Starkevičių, Valentiną Stundį, Emanuelį Zingerį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: