Lietuvos Respublikos prezidento kanceliarijos / Roberto Dačkaus nuotr.ir Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.

LGBT bendruomenei priklausančio vaiko mama Rasa išplatino viešą laišką, kuriuo kreipėsi į šalies prezidentą Gitaną Nausėdą. Laiške ji teigia, kad šalyje šiuo metu tvyro tokia atmosfera, kad LGBT bendruomenės nariai kasdien sulaukia užgauliojimų, keiksmų, o kartais ir tiesioginių grasinimų.

„Apmaudu, kad prie tokios atmosferos ir visuomenės susiskaldymo prisideda ne tik dalis politikų, viešų asmenų, bet ir jūs – prezidentas. Prezidentas, žadėjęs gerovės valstybę visiems, bet tik ne mano vaikui… Prezidentas, kuris turėtų vienyti tautą, ją skaldo, aiškindamas, kad dalis žmonių negali turėti šeimos, vaikų“, – laiške rašo homoseksualaus vaiko mama Rasa.

„Šitom išsigimėlėm snukelius atitrankyčiau. Vaginėtojom gal įkrečiant proto vyrus pamils, smirdalės, tfuu!!“, „Šiukšlės, jūs nedrįskite savęs vadinti šeima!!!! Iškypėliai, jūs degsit pragare“, „Tiems, kurie viešai kelia triukšmą, – dujų kameros“.

Gerbiamas Prezidente, kaip Jūs kartu su žmona Diana jaustumėtės, jei tokius komentarus tektų skaityti apie savo dukras Ugnę ir Gedailę? O kaip būtų, jei tai – ne tik komentarai internete, bet išties kas nors tokius žodžius ištartų Jūsų dukroms ir spjautų į veidą? Pagrasintų susidoroti?

Nežinau, kaip Jums, bet man – LGBT vaiko mamai – kasdien tenka skaityti panašaus pobūdžio komentarus, kasdien tenka išklausyti įvairias aplinkinių, artimųjų, „draugų“ replikas apie tai, kad LGBT žmonėms ne vieta mūsų visuomenėje.

Apmaudu, kad prie tokios atmosferos ir visuomenės susiskaldymo prisideda ne tik dalis politikų, viešų asmenų, bet ir Jūs – LR Prezidentas. Prezidentas, žadėjęs gerovės valstybę visiems, bet tik ne mano vaikui… Prezidentas, kuris turėtų vienyti tautą, ją skaldo, aiškindamas, kad dalis žmonių negali turėti šeimos, vaikų.

Man iš skausmo plyšta širdis, nes visi tie žodžiai – apie mano vaiką. Kiekvieną dieną nerimauju, kad tik nieko nenutiktų mano vaikui, kad visos tos patyčios ir neapykanta, tvyranti viešojoje erdvėje, nesužlugdytų mano vaiko emociškai ir jo nepalaužtų. Patikėkite, tai – nepakeliama, žemina ir žeidžia iki sielos gelmių.

Vakar viešai pristatytas tyrimas apie vienalyčių porų gyvenimą, jų patiriamus sunkumus man buvo paskutinis smūgis. Supratau, kad nebegaliu, o ir neturiu teisės, nieko nedaryti. Visuomenė turi keistis. Mes turime keistis ir priimti visus žmones, nepaisant jų lytinės orientacijos, socialinės padėties, politinių įsitikinimų. Tą įtvirtina Jūsų taip mėgstama cituoti LR Konstitucija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KaunoŽinios.lt (@kaunozinios)

Žinau, kad negaliu pakeisti visuomenės požiūrio, tačiau galbūt galėsiu pakeisti Jūsų nuomonę. Todėl Jūsų prašau:

1. Skleisti Lietuvą vienijančią, o ne skaldančią Jūsų ar Jūsų artimos aplinkos retoriką;

2. Apie LGBT asmenų problemas ir jų poreikius kalbėti ne su trečiosiomis šalimis, bet būtent su LGBT bendruomene – mūsų vaikais, jų tėvais, NVO, ginančiomis šių žmonių teises;

3. Asmeninio pažado, kad Lietuvoje turėsime pagarbų ir orų Partnerystės įstatymą, kuris kalbės ne apie juridinius, bet apie emociniais ryšiais pagrįstus vienalyčių porų santykius.

Aš galiu pažadėti, kad kiekvieną dieną nepaliaujamai kovosiu už savo ir kitų mamų LGBT vaikus. Kasdien, kol savo darbotvarkėje rasite laiko man, paprastai mamai, Jums apie tai priminsiu stovėdama S. Daukanto aikštėje.

Iki pasimatymo rytoj, gerbiamas LR Prezidente.”

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: