Vilniaus apygardos teismas paskelbė nuosprendį koncerno „MG Baltic“politinės korupcijos byloje / Eligijus Masiulis (© Pauliaus Peleckio / BNS nuotr. )

Vilniaus apygardos teismas paskelbę nuosprendį – visi aštuoni kaltinamieji vadinamojoje „MG Baltic“ byloje yra išteisinti. Pasak teismo, nėra įrodymų, kad Eligijui Masiuliui perduoti pinigai buvo kyšis ir kad Raimondas Kurlianskis darė poveikį politikams.

Raimondą Kurlianskį Vilniaus apygardos teismas antradienį išteisino dėl politikų papirkimo ir prekybos poveikiu. Teismas taip pat išteisino Eligijų Masiulį, Šarūną Gustainį, Gintarą Steponavičių bei Vytautą Gapšį.

Išteisinti ir kaltinimų sulaukė juridiniai asmenys – Darbo partija, Liberalų sąjūdis bei koncernas „MG Baltic“ (darbar – „MG grupė“).

Teisėjų kolegijos pirmininkė Nijolė Žimkienė teigė, kad yra nustatyta, jog E. Masiulis gavo pinigus iš R. Kurlianskio, tačiau nėra įrodymų, jog jis pinigus ėmė ne sau, o juridiniams asmenims. Kitaip tariant, nenustatyta, kad gauti pinigai iš tikro nebuvo paskola.

Raimondas Kurlianskis ©  Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Tokios korupcijos bylos kaip MG Masiulio yra vienos sudėtingiausių. – vienas pirmųjų soialinėje erdvėje pakomentavo nuosprendį apžvalgininkas bei komikas Lukas Ramonas – Reikia įrodyti quid pro quo – šaibas Masiulis gavo, o ką už tai davė? Imti pinigus iš Kurlianskio nėra nusikaltimas (deja), vien už tai nenuteisi.

Turbūt šioje vietoje pritrūko įrodymų pirmosios instancijos teismui.

Skamba juokingai, bet kas žmogiškai suprantama, teisiškai turi būti įrodoma. Tai nėra lengva, dažnai reikia atskleisti žmogaus intenciją – kad Masiulis ketino veikti MG Baltic interesais.

Buvo teismo medžiagoje įvairių komunikacijų, kurios tarsi tokią intenciją rodė. Jų kažkodėl nepakako.

Galbūt teismas padarė klaidų, galbūt prokurorai, gal ikiteisminiame procese kažkas suklydo.

O gal viską išsprendė teisingai – tam ir yra apeliacinė instancija, kad peržiūrėtų pirmosios sprendimus. Todėl skaudu matyti pasakymus, kad Lietuvoje nėra teisinės valstybės ar teisingumo – nes va ne taip išsprendė bylą.

Teisingumas yra lėtas ir nerangus ir pilnas klaidų, tačiau mes turime nepriklausomus teismus, nereikia tuo abejoti. Teisė nėra dailus mokslas, tai purvinas ir tragikomiškas reikalas, kurio neprigėręs (ar nepastudijavęs) nesuprasi.

Sistemoje yra daug spragų ir silpnų vietų, bet jas reikia taisyti, o ne nurašyti. Jei nepatinka nuosprendis, geriausia palaukti baudžiamosios teisės eksperto komentaro (aš va laukiu, nes byla per sudėtinga, kad pats ją suprasčiau) ir susilaikyti nuo vertinimų – bent kol kas.”

„Are you f*****g kidding me? Are you m***********g serious? – nestabdė emocijų savo FB paskyroje Andrius Tapinas – Viktorija Čmilytė-Nielsen, jūs TIKRAI tokio teismo sprendimo tikėjotės? Aš suprantu dėl savo partijos, bet dėl Masiulio, kuris buvo sugautas su dėžute rankose, dėl Kurlianskio ir kitų?

Jūs tokio sprendimo ir tikėjotės?

Ir labai svarbu, tikrai labai svarbu, kad partija atsinaujintų vizualiai. Nes kai atsinaujini vizualiai niekas nebemato ir neprisimena, ką yra pridirbę buvę partijos lyderiai ir prikalbėję dabartiniai.

Ir tikrai bus naujienų artimiausiu metu – apeliacija bus, va tokia naujiena!

Oi, ir Seimo pirmininkė ką tik padarė Vičiūnų ir Viados manevrą: “Viktorija Čmilytė-Nielsen apribojo šio įrašo komentavimą”.

Liberalams ir šiaip sveiko proto žmonėms, tikintiems teisine valstybe, turėtų būti labai gėda dėl tokio Seimo pirmininkės pareiškimo.

Bet, žinoma, galite džiaugtis – partija turi kandidatą į prezidentus. Eligijus2024.

Krw, kaip susinervavau.

P.S. Komentarai pas Pirmininkę vėl įjungti, nu koks vaikų darželis.”

„Visi išteisinti. Ir Masiulis, ir Kurlianskis, ir Gapšys. Ir visos partijos.

Visi balti ir pūkuoti. Visi glotnučiai. Pinigai patys į dėžutę sušoko.

Negaliu patikėti. Aišku, bus daug šito sprendimo analizės, neabejotinai bus apeliacijos, bet pirma reakcija – nu ir nafig.” – piktinosi Laisvės TV įkūrėjas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: