Remigijus Šimašius / © Irmanto Gelūno nuotr. Fotobankas.lt

Gegužės pabaigoje Lietuvos sostinėje pristatytas futuristinis „Portalas“. Šalia Vilniaus Geležinkelio stoties praėjusią savaitę įkurdintas kūrinys sujungė sostinę su Lenkijos Liublino miestu. 

Projektas sulaukė daugiau nei 160 publikacijų JAV, Australijoje, Singapūre, Indonezijoje, Kinijoje, Belgijoje, Vokietijoje, Austrijoje ir daugelyje kitų šalių. Projekto organizatorius Benediktas Gylys ir jo vardo fondas, sumanymas įgyvendintas kartu su Vilnius Tech „LinkMenų fabriku“. Prie projekto finansavimo projekto beveik 44500 eurų prisidėjo ir Vilniaus savivaldybė.

Pirmadienį paiškėjo naujos šio projekto kūrimo aplinkybės. Kaip praneša Delfi, projekto gavusio Vilniaus savivaldybės finansavimą autorius Benediktas Gylys yra trečią kartą vedusio Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus naujosios sutuoktinės Gilmos Teodoros Gylytės pusbrolis.

G. T. Gylytė yra architektė ir verslininkė. R. Šimašiaus sutuoktinė yra architektų įmonės „DO Architects“ viena iš įkūrėjų ir akcininkių. Ji yra susijusi ir su daugiau verslų.

G. T. Gylytė yra UAB „DO Architects Consulting” architektė – projektų vadovė. Taip pat mažosios bendrijos „Gilma & Co” vadovė ir viena iš steigėjų. Registrų centro dokumentuose matyti, kad UAB „DO Architects Consulting” vienintelė akcininkė yra UAB „DO Architects“, kurios viena iš akcininkių – G. T. Gylytė.

Vilniaus „Portalą“ tarptautinei auditorijai pristatyti padėjo sostinės turizmo ir verslo plėtros agentūra „Go Vilnius“.

Lietuvos žiniasklaidoje tarptautinis projektas „Portalas“ buvo pristatomas kaip šiuolaikinis bendruomenės katalizatorius, kuriuo tikimasi skleisti vienybės žinutę, skatinti tarptautinę miestų ir valstybių draugystę, suburti bendruomenes pilietiškoms iniciatyvoms.

Kūrinio tikslas – išplėsti vienybės suvokimą ir geografines empatijos ribas, skatinti globalioms problemos spręsti būtiną globalų mąstymą, pilietiškumą ir kiekvieno atsakomybę prieš visų mūsų namus – Žemės planetą.

Naujienų portalo 15min publikacijoje apie R. Šimašiaus vestuves įvardijama informacija apie G. T. Gylytę. Publikacijoje teigiama: „Tarp svarbesnių moters projektų – ir tikrai girdėti pavadinimai: (…) Portalas, kartu su Benedikto Gylio fondu“.

Kyla natūralus klausimas ar svarstant beveik 44500 eurų savivaldybės lėšų panaudojimą aukščiau išvardinta informacija būtų svarbi visuomenės žiniai ir ar ši situacija nėra vienas iš faktorių nulėmusių itin ankstyvą Remigijaus Šimašiaus pareiškimą apie planus nekandidatuoti dar vienai Vilniaus mero kadencijai?

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: