© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis teigia, kad Latvijai įsivedus eurą, Lietuva neturi kitos išeities ir privalo tapti euro zonos nare.

“Mes esam darę pasitarimus dėl euro ir bendras ir didysis palaikymas dėl euro tikrai yra. Buvo tam tikrųdiskusijų dėl laiko, bet aš manyčiau, kad ypač po to, kai latviai įsivedė eurą nuo metų pradžios, mes neturime kitų alternatyvų, mes turime tapti rimtos piniginės sistemos dalimi”, – trečiadienį po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite žurnalistams sakė R.Dargis.

Anot jo, euro įvedimas padėtų sutramdyti ir politikų populizmą.

“Aš manau, kad finansinis valstybės stabilumas būtų užtikrintas labiau ir mažiau būtų paveikus įvairių populistinių siūlymų, pasitaikančių vis dar, iš tokių partijų, kurios nerimtai žiūri į valstybės reikalus”, – teigė pramonininkų vadovas.

Naujausiais “Eurobarometro” tyrimo duomenimis, pernai lapkritį 40 proc. Lietuvos gyventojų pasisakė už eurą, 49 proc. – prieš, o 11 proc. neturi nuomonės.

Nuo 2011 metų pradžios prie euro zonos prisijungė Estija, o nuo šių metų – Latvija. Lietuvai dėl per didelės infliacijos nepavyko įsivesti euro 2007 metų pradžioje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: