Raudondvaryje vyko mini festivalis -
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Jau ne vienerius metus Raudondvario kultūros centras miestelio gyventojams dovanoja gražią šventę – „mini festivalį“ „Rudens spalvos“.

Šį kartą, rugsėjo 24 dieną (šeštadienį), vykęs tradicinis renginys buvo skiriamas poezijai ir muzikai. Tad be savųjų kūrėjų į šventę buvo pakviesti ir plačiau žinomi rašytojai, poetai, dainininkai.

Kultūros centro fojė sienas puošė gausi iš Dominyko Akstino privačios kolekcijos gauta dailininko Osvaldo Jablonskio darbų paroda „Lietuviško žodžio kelias“.

Dailininko paveiksluose švelniomis akvarelės spalvomis į žiūrovus žvelgė mūsų žymių rašytojų, meno žmonių gimtinės, sodybos, buvę gyvenamieji namai, jų matyti peizažai. Renginyje dalyvavo bei kalbėjo ir pats dailininkas.

Renginio pradžioje tradiciškai prisistatė ir su savo veikla supažindino Raudondvario nevyriausybinių organizacijų ir klubų pirmininkai. Kalbėjo Laura Janušauskienė, kaimo bendruomenės centro pirmininkė dr. Adelė Astromskienė, ūkininkių bendrijos „Melisa“ pirmininkė ir kt.

Rašytojas ir poetas Laimonas Inis buvo ne tik garbingas svečias, pristatęs savo kūrybą, bet ir vienas iš renginio vedėjų. Savo kūrinius taip pat skaitė kaunietis poetas Edmundas Janušaitis, kūrėjų svetainės „Žalios žolės“ nariai Gaudentas Kurila, Milda Krasauskienė, Gražina Vilkienė.

Nebe pirmą kartą raudondvariečiai galėjo susipažinti su Lietuvos universitetų moterų asociacijos veikla, jos prezidente Dalia Poškiene ir Kauno skyriaus pirmininke Liudvika Naginevičiene, narėmis kūrėjomis Perpetua Dumšiene, Ilona Katiliūte, Virginija Rimkevičiene.

Gražiai pradėtą Algirdo Svidinsko dainuojamosios poezijos muzikinę dalį pratęsė solistas Danielius Sadauskas, padainavęs keletą kompozitorės Jūratės Baltramiejūnaitės sukurtų dainų pagal poetės Dalios Poškienės eiles.

Šventėje buvo ne tik klausoma poezijos kūrinių, muzikos, bet ir renkamas gražiausias rudeniui skirtas eilėraštis, papuoštas rudeninis stalas, skaniausias pyragas.

Komisija, kurią sudarė l. e. seniūno pareigas Daiva Bulotienė, gydytojas Vincas Budginas ir asociacijos „Melisa“ narė Eugenija Morkuvienė, rinko „mini festivalio“ „Rudens spalvos“ nugalėtojus.

Gražiausio rudeniui skirto eilėraščio autoriumi buvo pripažintas poetas ir bardas Edmundas Janušaitis, rudeniui skirtą stalą išradingiausiai papuošė Raudondvario folkloro ansamblio „Piliarožė“ dalyviai, o skaniausią pyragą iškepė Raudondvario kultūros tarybos narė Gitana Urbonienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: