Rotušės aikštės draugijos nariams - mero padėka
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Aktyviausių Rotušės draugijos narių dėka šią vasarą Kauno senamiestis tapo lankomiausia turistų ir miestiečių vieta.

Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis sukvietė draugijos narius, norėdamas jiems padėkoti už nuoširdų darbą, kuris įkvėpė Senamiestį ir Rotušės aikštę naujam gyvenimui.

Padėkas miesto vadovas įteikė kavinės „Skliautas“ savininkui Ąžuolui Gaižučiui, restorano „Medžiotojų užeiga“ vadovui Ričardui Mačiulaičiui, Viešbučių „Perkūno namai“ ir „Daugirdas“ generaliniam direktoriui Vidmantui Žekui ir „Sadutė“ restorano savininkei Indrai Ramanauskienei.

„Jūsų pastangomis svarbiausia miesto aikštė tapo jaukia ir gausiai lankoma miestiečių vieta. Jūs sugrąžinote kauniečius ir miesto svečius į istorines Kauno erdves, privertėte iš naujo atrasti nepelnytai užmirštas vietas. Savo aktyvia veikla įrodėte, kad asmeninės iniciatyvos, patriotizmas ir meilė savo miestui gali nuversti kalnus“, – linkėdamas tęsti savo pradėtus darbus, sakė meras R. Mikaitis.

Rotušės aikštės draugiją 2009 m. lapkričio 27 dieną įsteigė 20 Kauno senamiesčio verslininkų ir kultūrininkų. Organizaciją vienija gera valia ir rūpestis Kauno senamiesčiu.

Šią vasarą Rotušės aikštėje bene svarbiausias įvykis buvo Europos vyrų krepšinio čempionato tiesioginių varžybų transliacijos. Viso čempionato metu Rotušės aikštėje tvyrojo krepšinio šventės dvasia. Įamžintas akimirkas planuojama pademonstruoti foto parodoje.

Rotušės ceremonimeistras Kęstutis Ignatavičius teigė, kad Rotušės aikštės draugijos tikslas yra atkreipti valdžios ir visuomenės dėmesį į miesto širdimi vadinamą aikštę.

„Lapkričio 9 dieną planuojama pristatyti parengtą Rotušės aikštės strategiją. Savo nuomonę apie ją galės pasakyti architektai, kiti specialistai, politikai, – dėstė K. Ignatavičius. – Įvairiais laikotarpiais ši aikštė turėjo įvairią paskirtį: čia buvo turgus, taip pat vieta, kur paskelbiami magistrato nutarimai, tarpukariu prie Rotušės buvo rekreacinė zona su gėlynais“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: