(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Sausio 20 d. Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas, paskirtas pagrindiniu, svarstė Seimo nario Evaldo Jurkevičiaus pasiūlymus Vietos savivaldos įstatymo 26 straipsnio pakeitimo įstatymo projektui Nr.XIP-379(2) ir nutarė iš dalies jiems pritarti, siūlydamas Seimui Vietos savivaldos įstatymo 26 straipsnio 2 dalies šią redakciją:

„2. Tarybos nariui su jo, kaip tarybos nario, veikla susijusioms kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto paslaugoms, kiek jų nesuteikia ar neapmoka tiesiogiai savivaldybės administracija, kas mėnesį gali būti skiriama išmoka. Už skirtą išmoką privaloma atsiskaityti. Šios išmokos dydis ir atsiskaitymo tvarka nustatoma reglamente.“

Posėdyje svarstytas Audito komiteto prašymas dėl teisės aktų, reglamentuojančių savivaldybės merų, merų pavaduotojų ir tarybos narių reprezentacinių fondų ir išmokų atsiskaitymo, inicijavimo. Nutarta informuoti Audito komitetą apie Vietos savivaldos įstatymo 26 straipsnio pakeitimo įstatymo projektą Nr.XIP-379(2), kuriuo ir siūloma reglamentuoti savivaldybių tarybų nariams mokamų išmokų skyrimą.

Svarstytas Pabradės iniciatyvinės grupės prašymą dėl naujos Pabradės savivaldybės steigimo nuo 2011 m. Komitetas, įvertinęs Vidaus reikalų ministerijos 2009-12-31 raštą „Dėl naujos Pabradės savivaldybės steigimo ir „žiedinių“ savivaldybių panaikinimo“ Nr.1D-9803(31) ir komiteto narių pasisakymus, nutarė šio sunkmečio metu naujos savivaldybės steigimo klausimo nesvarstyti.

Komitetas nutarė kitą savaitę surengti išvažiuojamąjį posėdį į Utenos apskritį ir susipažinti su apskričių reformos eiga šioje apskrityje. Taip pat pritarė Vilniaus, Kauno ir kaimo bendruomenių asociacijos siūlymui 2010 m. vasario 10 d. surengti Seime konferenciją „Vietos savivalda ir bendruomenės Lietuvoje“ bei Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės siūlymui kartu surengti savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo projekto klausymus. Preliminari klausymų data numatyta 2010 m. kovo mėn.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: