Seimo Pirmininkė Irena Degutienė apsilankė Kauno miesto savivaldybėje
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Penktadienį, lapkričio 4 d., Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas savo kabinete priėmė Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkę Ireną Degutienę, kuri į laikinąją sostinę atvyko pasveikinti naująjį miesto vadovą.

„Man be galo malonu pasveikinti senąjį-naująjį Kauno miesto merą. Aš tikiu, kad tik bendradarbiaudami ir padėdami vieni kitiems, pasieksime gerų rezultatų“, – merą sveikino Seimo Pirmininkė I. Degutienė.

LR Seimo Pirmininkė Kauno merui padovanojo LR Konstituciją bei rašiklį. Be šių daiktų negalima įsivaizduoti politiko darbo.

Kauno miesto vadovas LR Seimo Pirmininkei plačiau papasakojo apie naują Kauno miesto savivaldybės valdančiąją koaliciją, jos narius. Taip pat aptarė artimiausius darbus, kurių ketina imtis politikai.

„Aš ne kartą sakiau, kad man be galo svarbu sukurti draugišką šeimoms miestą. Šį tikslą ir bandysime įgyvendinti. Miestiečiams turi būti gerą ir saugu gyventi savo mieste“, – pasakojo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Seimo pirmininkė Kauno politikams dėkojo už iniciatyvas ir pastangas ieškant naujų alternatyvų, kaip sumažinti šilumos kainą. Šis klausimas yra vienas svarbiausių visiems Lietuvos gyventojams.

Miesto meras dar kartą pirmininkei priminė labai opią problemą – tai prastos būklės miesto gatvės. Su šia problema susiduria dauguma šalies miestų. Savivaldybių asociacija iniciavo, kad būtų pakeistas Kelių priežiūros įstatymas. Jame numatyta, jog vietinės reikšmės keliams iš fondo yra skiriama tik 20 proc. lėšų, likę procentai – valstybinės reikšmės keliams.

Taip pat buvo aptartas nekilnojamojo turto mokesčio neprižiūrimiems pastatams klausimas. Savivaldybė jau ne kartą kreipėsi su pasiūlymu, kad būtų padidintas šis mokestis.

LR Seimo pirmininkė pažadėjo miesto vadovui, kad padės ir palaikys Kauno miesto savivaldybės iniciatyvas, sprendžiant šiuos klausimus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: