(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ar žinai, jog kasmet gaunama vis daugiau skundų dėl nepavykusio gydymo ar prastos medicininės pagalbos? Ar žinotumei į ką kreiptis, jei būtų pažeistos tavo, kaip paciento, teisės? Jei bandai rasti atsakymus į šiuos aktualius visuomenei klausimus, tada tau būtina sudalyvauti jungtiniame plataus masto Europos studentų teisininkų asociacijos Lietuvos nacionalinės grupės Mykolo Romerio universiteto filialo, Vytauto Didžiojo universiteto filialo ir Kauno medicinos universiteto Studentų atstovybės organizuojamame renginyje „Pacientų teisių apsauga“. Jame bus siekiama supažindinti visuomenę su pacientų teisėmis ir jas reglamentuojančiais teisės aktais.

Seminaras – diskusija „Pacientų teisių apsauga“- tai bandymas atskleisti kiekvieno žmogaus teises į kokybišką sveikatos priežiūrą, sveikatos priežiūros prieinamumą ir kitas pacientų teises, gydytojo atsakomybę už žalos padarymą. Šio renginio metu bandysime pažvelgti į pacientų teisių įgyvendinimo problemas tiek iš visuomenės pozicijos, tiek iš pačių sveikatos priežiūros įstaigos atstovų, taip pat pasitelksime profesionalią teisininkų nuomonę. Aptarsime naujai įsigaliojusią Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo redakciją ir jos realią naudą atlyginant pacientams patirtą žalą.

Renginyje dalyvaus Valstybinės medicininio audito inspekcijos prie Sveikatos apsaugos ministerijos direktorė Ramunė Navickienė, teisingumo ministerijos viceministras Gytis Andrulionis, Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas Liutauras Labanauskas.

Renginys vyks balandžio 15 dieną, 15 val. KMUK (Kauno Medicinos universiteto klinikų) didžiojoje salėje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: