Pasibaigus pirmajam projekto „Misija Sibiras‘12“ dalyvių atrankos etapui, organizatoriai skelbia sulaukę beveik 1700 anketų. Tai – didžiausias projekte panorusių dalyvauti žmonių skaičius per septynerius jo organizavimo metus. Iki šiol daugiausia atrankos anketų buvo gauta 2008 metais, kai projekte dalyvauti norą išreiškė apie 1600 asmenų.

„Šis projektas – akivaizdus įrodymas, kad jaunoji Lietuvos karta nėra abejinga mūsų tautos istorijai, kad netradiciniai jos pažinimo būdai yra patrauklūs ir reikalingi jaunimo ugdymuisi, savęs pažinimui ir vertybių įprasminimui. Kaip ir kasmet, nepaliauja stebinti jaunų žmonių žinios apie Lietuvos istoriją, motyvacija ir supratimas, kad „Misija Sibiras“ – ne turistinė kelionė, o atminties, kartų dialogo iniciatyva“, – teigia Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentė Loreta Senkutė.

„Vienas iš projekto tikslų – paskatinti užsienio lietuvius domėtis savo tautos praeitimi, o šiemet iš užsienio gautų anketų skaičius net viršijo mūsų lūkesčius. Skaičiuojame, kad apie 10 proc. gautų anketų atsiųstos iš įvairių užsienio šalių – pradedant Jungtinėmis Amerikos Valstijomis, dauguma senojo žemyno šalių, baigiant Haičiu, Kambodža, Meksika, kur gyvenantys, studijuojantys tautiečiai nepamiršta savo šaknų ir nori palaikyti ryšį su Lietuva. Džiugu, kad šis projektas jungia lietuvius iš pačių tolimiausių pasaulio vietų“, – po dalies anketų peržiūros pasakoja projekto „Misija Sibiras‘12“ koordinatorius Arnas Marcinkus.

„Dalyvauti projekte šiemet panoro ir savo motyvacija pasidalino keletas kunigų, anketą taip pat pildė teisininkai, žurnalistai, kulinarai, aktoriai, sulaukėme anketos iš stiuardesės, gido, krepšinio teisėjo ir kitų įvairiausių profesijų atstovų. Kaip ir kasmet, netrūksta moksleivių ir studentų dėmesio, o merginų aktyvumas šiemet gerokai didesnis, nei priešingos lyties atstovų“, – sako A. Marcinkus.

Šiemet projekto ekspedicija vyks į už daugiau nei 5 tūkstančių kilometrų nuo Lietuvos esančias lietuvių tremties vietas Chakasijos Respublikoje. Pasak projekto organizatorių, paskutinioji lietuvių ekspedicija čia lankėsi daugiau nei prieš dvidešimtmetį, todėl „Misija Sibiras‘12“ komanda turės tikslą rasti, sutvarkyti greitai nykstančias kapinaites, susitikti su čia tebegyvenančiais lietuviais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: