(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja vykstant į Egiptą imtis tam tikrų atsargos priemonių. Šioje šalyje esantys Lietuvos piliečiai kviečiami būti budriais ir atidžiais. Rekomenduojama sekti naujienas, vengti masinio politinio susibūrimo vietų, demonstracijų ir riaušių. Taip pat siūloma rimtai įvertinti vykimo į Kairą ir kitus didesnius Egipto miestus būtinybę.

Lietuvos ambasada Egipte informacijos, kad per neramumus būtų nukentėję Lietuvos piliečiai neturi, niekas dėl šių įvykių nesikreipė pagalbos į ambasadą.

Lietuvos ambasados Kaire kontaktai: tel. +20 2 27364329 (ambasados darbo valandomis), el. paštas amb.eg@urm.lt. Konsulinė informacija visą parą teikiama Lietuvos užsienio reikalų ministerijoje el. paštu pilieciai@urm.lt arba telefonu +370 5 2362444.

Rekomendacijos Lietuvos piliečiams, keliaujantiems į užsienio valstybes, skelbiamos Užsienio reikalų ministerijos interneto puslapyje, skiltyje “Patarimai keliaujantiems”. Valstybių, į kurias vykstant Lietuvos piliečiams rekomenduojama atkreipti dėmesį į kelionės saugumą, sąraše pateikiami patarimai yra tik rekomendacinio pobūdžio. Prieš išvykstant į užsienio valstybes, Lietuvos piliečiams rekomenduojama susipažinti su šia informacija, ar vykti į konkrečią valstybę, keliautojas turi nuspręsti pats.

LR Užsienio reikalų ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: