Skaitytojų klubo susitikimas su Alfonsu Andriuškevičiumi
(c) Zenono Baltrušio archyvo nuotr.

Lapkričio 17 d., ketvirtadienį, 17.30 val. Kauno apskrities viešosios bibliotekos Skaitytojų klubas kviečia į susitikimą su poetu, eseistu, dailėtyrininku, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu Alfonsu Andriuškevičiumi ir jo knygos „Vėlyvieji tekstai“ pristatymą (Radastų g. 2, 406 kamb.). Renginio metu bus galima įsigyti knygų. Įėjimas nemokamas.

2010 metais išleista vienuolikta autoriaus knyga – „Vėlyvieji tekstai“ pateko į metų geriausių knygų penketuką. Joje sudėti naujausi autoriaus eilėraščiai, esė bei Rytų poezijos vertimai.

Šį rudenį tarptautiniame literatūros festivalyje „Poetinis Druskininkų ruduo“ Alfonsui Andriuškevičiui už knygą „Vėlyvieji tekstai“ atiteko pagrindinis prizas – Jotvingių premija.

2007 metais Alfonsas Andriuškevičius buvo apdovanotas Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija už įtaigią meno kritiką ir kūrybingą lietuvių dailėtyros diskurso formavimą.

Ankstesnės A. Andriuškevičiaus knygos: „Grožis ir menas lietuvių estetikoje 1918–1940“, „33 eilėraščiai“, „Lietuvių dailė: 1975–1995“, „66 eilėraščiai“, „72 lietuvių dailininkai – apie dailę“ (sudarytojas), „Eilėraščiai“, „Rašymas dūmais“, „(prieš)paskutiniai eilėraščiai“, „Lietuvių dailė: 1996–2005“, „10 anglakalbių poetų“ (vertimai).

A. Andriuškevičiaus eseistika ir poezija turi dvilypį poveikį – tie kūriniai ir persmelkia, ir yra šifruojami intelektu. Toks unikalumas lemia šio autoriaus prozos ir poezijos skaitymo malonumą… (G. Radvilavičiūtė)

Kauno apskrities viešosios bibliotekos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: